Çevreci çifti öldüren Ali Yamuç'un eşi de tutuklandı

Çevreci çifti öldüren Ali Yamuç'un eşi de tutuklandı

Antalya Finike'de çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katili Ali Yamuç'un eşi 31 yaşındaki Fatma Yamuç, yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklandı.

Antalya Finike’de yaşadıkları dağ evinde öldürülen çevreci Ali Ulvi ve Ayşin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan mermer ocağında çalışan ‘Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL’sini ödediğini söyledi.

Ali Bulaç’ın yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklan eşi Fatma Yamuç, azmettirici olduğu öne sürülen 'Çirkin' lakaplı kişiye ait siyah cipin neredeyse her gün evlerinin önünden geçtiğini ve evlerinin sol çaprazında durduğunu söyledi.

‘CİPİN SAHİBİ MERMER OCAĞINI SAHİBİ OLABİLİR’

Fatma Yamuç, “Neredeyse her gün evimizin önünden geçer, çok sık görürdüm. Hatta bizim evin sol çaprazında durur, su doldurur, su içer. Ben bu adamın eşimle görüştüğünü görmedim, görüştüyse de ben bilmiyorum. Bu siyah cipin sahibi mermer ocağının sahibi olabilir" dedi.

KATİL CİNAYETE ŞAŞIRIP 'GERÇEKTEN Mİ' DİYE SORMUŞ

DHA'nın haberine göre, Fatma Yamuç ifadesinde, yaylada bir komşunun evinde otururken Büyüknohutçu çiftinin öldürüldüklerini duyduğunu, çiftin evine doğru giderken eşi Ali Yamuç'u yolda elinde bir ağaç dalından yaptığı değnekle gördüğünü belirtti. Fatma Yamuç, “Nereye gittiğini sorduğumda, sigara almaya gittiğini söyledi. Saat 18.30 civarıydı. Ali'ye 'Ali Ulvi beyler ölmüş' dedim. Şaşırdı, 'Gerçekten mi' dedi. Ali de herhangi bir değişiklik olmamıştı, ben tuhaf bir durum sezmedim" dedi.