Çevre ve Şehircilik Bakanı: Vatandaş ninni söyleniyormuş gibi deprem izleyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Vatandaş ninni söyleniyormuş gibi deprem izleyecek

Kayseri’de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Kayseri Meydan Parkı’nda düzenlenen temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada açıklamalarda bulundu.

ÜLKENİN ALTI DA ÜSTÜ DE OYNAK

Ülke topraklarının yüzde 66’sının deprem bölgesinde olduğunu belirten Özhaseki, "Yani bu ülkenin altı oynak. Üstündeki oynaklıklar olduğu gibi. Üstündeki oynaklıklara gücümüz yetiyor. Ne kadar fitne ocağı varsa, ne kadar bölücü, terörist varsa canını okuyoruz. Terör örgütlerine geçit yok. Onlara gücümüz yetiyor ama toprağın altına gücümüz yetmiyor. Oraya karşı hazırlıklı olmalıyız. Onu bilmeliyiz, takip etmeliyiz ve ona uygun davranmalıyız. İşte onun için uğraşıyoruz" dedi.

VATANDAŞLAR NİNNİ SÖYLENİYORMUŞ GİBİ DEPREM İZLEYECEK

Açıklamasına devam eden Özhaseki, "İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren İstanbul başta olmak üzere senede tam 500 bin konutu yenileyeceğiz. Bunun için her türlü tedbiri aldık. Teşvikleri geliştirdik. Şahıslara, özel sektöre, belediyelerimize hangi tür teşvikler vereceğimiz belli oldu. Kayseri'de bundan istifade edecek. Türkiye'de senede 500 bin binayı, 15 senede de 7,5 milyon binayı yenileyeceğiz. Bu dile kolay. Şu anda Türkiye'de yapı stoğunun yarısını yeni baştan elden geçiriyoruz. 1999 depreminden sonra yapılan binalar biraz sağlam gözüküyor. Ama öncesinde yapılanlar biraz riskli işte riskli binaları deprem gelmeden bir an önce yenilememiz lazım. Allah korusun deprem gelirse mallarımız gittiği gibi canlarımız da gidiyor, en sevdiklerimiz de… Hayatı felç ediyor. Japonya'da bir insan deprem geldiğinde evinde ninni dinlemiş gibi evinde sağa sola dönerek uyuyorsa, Türkiye'de ki bizim vatandaşlarımızda inşallah bu yeni konutlarda sanki ninni söyleniyormuş gibi keyifle o depremi izlemiş olacak." sözlerini sarfetti.

DAHA FAZLA