ceviriyoruz.org 21 Ağustos'ta yayın hayatına başlıyor!

ceviriyoruz.org 21 Ağustos'ta yayın hayatına başlıyor!

Ülkenin ve akademinin içinde olduğu baskı ortamında, yabancı kaynaklardaki doğru ve bilimsel bilgiyi sahiplenip yaymayı hedefleyen ceviriyoruz.org; gençliğin bilimsel, ilerici kaynak arayışına cevap olmak üzere 21 Ağustos’ta yayın hayatına başlayacak.

ceviriyoruz.org, 18 Haziran’da İstanbul’da toplanan Çeviri Gazetesi Meclisi’nin aldığı bir kararla kuruldu. Ülkenin ve akademinin içinde olduğu baskı ortamında, doğru bilgi ve güvenilir kaynaklara erişimin git gide zorlaştığının gözlemlendiği mecliste yabancı dildeki kültürel, bilimsel, tarihi kaynakların ve güncel haberlerin Türkçe’ye çevrilip internet üzerinden herkese ulaştırılması hedeflendi. Gönüllü çevirmen kadrosu üniversite, lise öğrencileri ve üniversite mezunlarından oluşan ceviriyoruz.org; bu hedef doğrultusunda 21 Ağustos’ta yayın hayatına başlayacak.

Düzenlenen mecliste hedefini "akademinin içinin boşaltılmaya çalışıldığı, ana akım medya tarafından güncel olayların taraflı şekilde aktarıldığı, kadın ve LGBTİ+ bireylerin toplumun bir kesimi tarafından bastırılmaya çalışıldığı ülkemizde bilim, gündem, kültür-sanat, tarih, toplumsal cinsiyet, siyaset ve edebiyat alanlarında güvenilir kaynakların ve doğru bilginin herkese ulaşmasını sağlamak" olarak belirten ceviriyoruz.org‘un öncüsü olan Çeviri Gazetesi'nin ise çalışmalarına ceviriyoruz.org ile birlikte devam edeceği ve gazetenin, ulaşılabilen tüm üniversite ve liselerde yeni okurlarla buluşmaya devam edeceği belirtildi.

ceviriyoruz.org, bilimsel-sanatsal üretimi ve aydınlanmayı sahiplenen, herhangi bir dilde yetkinliği olan ve bu değerleri çeviri yoluyla yaymak isteyen gönüllü tüm dostlarını da yazar kadrosuna katılmaya davet ediyor.

*Çevirmen olarak destek olmak için çevirmen kayıt formunu ( http://ceviriyoruz.org/cevirmen-kayit-formu/ ) 

Kaynak önermek için kaynak öneri formunu ( http://ceviriyoruz.org/kaynak-oneri-formu/ )

DAHA FAZLA