Çete dayanışması: Sedat Peker'den ÖSO'ya çelik yelek

Çete dayanışması: Sedat Peker'den ÖSO'ya çelik yelek

AKP'ye verdiği destekle tanınan çete lideri Sedat Peker AKP'nin desteğiyle Afrin'e giren ÖSO'ya binlerce çelik yelek gönderdi.

Mafya lideri Sedat Peker, cihatçı yapılanma ÖSO’ya çelik yelek gönderdi. Çelik yeleklerde, Sedat Peker'in "SP" şeklinde kısaltmasının yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sedat Peker, ”Suriye'de savaşmak için o bölgeye geçen mücahid kardeşlerimizle görüştüğümde Özgür Suriye Ordusu'nun fazlaca şehit vermesinin sebebini tartışmıştık. Çelik yeleklerinin yeterli sayıda olmadığını, mevcut olanların da içine çelik plaklar dizilmiş kumaş yelekler olduğunu öğrenmiştim. Bu yelekler çok ağır oldukları için onları giyip kırsalda gerilla savaşının yapılabilmesinin mümkün olmadığını söylüyorlardı" ifadelerini kullandı.

Peker açıklamada ayrıca, “Yine o bölgedeki dostlarımızla konuşmalarımızda en fazla ihtiyacın pick-up tarzı araçlar olduğunu öğrendik. Yüce Allah'a şükürler olsun ki onların da satın alım anlaşmalarını tamamlayarak kısa bir süre içersinde bölgeye ulaştırabilecek duruma geldik” dedi.