Çerkezköylüler ÇED toplantısının yapılmasını engelledi

Çerkezköylüler ÇED toplantısının yapılmasını engelledi

Çerkezköy-Kapaklı arasında tamamı ormanlık alana yapılması planlanan termik santralin ‘ÇED halkın katılım toplantısı’ halkın tepkisi sonucu yaptırılmadı.

Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santral için bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen yetkililer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'ÇED halkın katılımı' adı altında bir toplantı düzenlemek istedi. Halkın tepkisi üzerine bakanlık yetkilileri toplantıyı gerçekleştiremedi. 

Çevik Kuvvet toplantı salonuna girmek isteyen vatandaşları engellemek isteyince arbede yaşandı.

Salona giren ve çoğunluğunu kadınlardan oluşan protestocular, termik santrale karşı çıkarken protestoda bulunup, sık sık "Termik santral istemiyoruz" sloganları attı.

Dışarıda kalanlar ve aralarında Kuzey Ormanları Savunması ve Greenpeace üyelerinin de bulunduğu grup üzerlerine siyah elbiseler girip, gaz maskeleri takarak yere yatarak protestoda bulundu. Protestocular, 'Termik santral ölüm demektir. Ölümün ÇED'i olmaz. Diren Trakya, Diren Kuzey Ormanları', 'Kömür için ormana kıyma', 'Kömür tozu tüm Trakya'ya yayılacak', 'Kanser hastaları çoğalacak' 'Olmazbeya' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Toplantının iptal edilmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı CHP'li Vahap  Akay, "ÇED bilgilendirme toplantısı yapılmak istendi. Katılım yoğun oldu. Kapılar kapatıldı ve içeride tepki oluştu. Bu tepkiyle beraber vatandaşlar ciddi noktada termik santralin yapılmaması konusunda bir tepki ortaya koyunca toplantı gerçekleştirilemedi. Toplantı da iptal oldu. Vatandaşlar doğal olarak tepkilerini ortaya koydular. İçeride ve dışarıda da böyle oldu. Ciddi çoğunluğu burada yaşayanlar toplantıda yer aldı. Oradaki vatandaşımız toprağına ve suyuna sahip çıkmak istediler" dedi.

DAHA FAZLA