Çerkezköy'de kimyasal alarm: Annelere 'bebeklerinizi emzirmeyin' uyarısı

Çerkezköy'de kimyasal alarm: Annelere 'bebeklerinizi emzirmeyin' uyarısı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kimyasal reaksiyon sonucu bir fabrikada yangın çıktı. Kimyasal reaksiyondan etkilendiği öğrenilen 40 işçi hastaneye kaldırılırken, annelere 'bebeklerinizi emzirmeyin' uyarısı yapıldı.

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde reçine üreten Boytek fabrikasının kazanında aşırı ısınmadan dolayı bu sabah 06:30 civarı meydana gelen kimyasal reaksiyon sonucu yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen özel kıyafetli itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Kimyasal reaksiyondan etkilendiği öğrenilen 40 işçi, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Çevredeki diğer fabrikalar da paydos ederek işçileri evlerine gönderdi.

Çerkezköy Kaymakamı yaptığı açıklamada, olayın kontrol altına alındığını söyledi.

Abban, kimyasal bir sızıntının söz konusu olmadığını belirterek, "Bir kazanın kimyasal reaksiyon neticesi aşırı ısınmasından meydana gelen bir duman. Olay kontrolümüz altında. Soğutma çalışmaları da bitti. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve ekipler, yerinde incelemeler yapıyor. Dumandan etkilenen işçiler hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ: ZARARLI MADDEYE RASTLANMADI

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin doğru olmayan haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtilerek, "AFAD tarafından bölgede gerekli ölçümler yapılmış olup, çevreye ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir maddeye rastlanmamıştır." ifadelerine yer verildi.

ANNELERE 'BEBEKLERİNİZİ EMZİRMEYİN' UYARISI

Öte yandan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından tüm OSB çalışanlarına SMS atılarak, olası bir zehirlenmeye karşı uyarıda bulunuldu. Mesajda "Değerli çalışanlarımız, akşam organize bölgesinde yaşanıldığı düşünülen kimyasal sızıntı olma ihtimaline karşı özellikle gece vardiyasından çıkan çalışanlarımız iş kıyafetlerini ve varsa etkilenen diğer kıyafetlerini diğer kullandığı elbiselerden ayrı yıkamalarını ve duş almalarını öneririz. Emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir. Gerekli bilgi alındıktan sonra tekrardan bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize" ifadeleri yer aldı.