Cerattepe'de maden şirketinden hukuki sürece rağmen provokatif faaliyet

Cerattepe'de maden şirketinden hukuki sürece rağmen provokatif faaliyet

Cerattepe'de maden şirketi hukuki sürece rağmen provokatif faaliyetlerde bulunuyor.

Cerattepe'de Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır maden şirketi, hukuki sürecin devam etmesine rağmen,  tünel ağzı açma çalışması yaparak ve maden çalışması yapması mümkünmüş izlenimi yaratmaya çalışarak provokatif faaliyetlerde bulunuyor.

Artvin Cerattepe'de daha önce başka şirketlerce de defalarca denendiği üzere, maden çalışması yapmak isteyen Cengiz Holding'e ait Eti Bakır şirketi, hukuki sürecin Danıştay'da devam etmesine rağmen, tünel ağzı açarak ve bölgede madencilik faaliyeti yapmak mümkünmüş gibi bir izlenim yaratmaya çalışarak provokatif görüntüler servis ediyor.

Cengiz Holding bünyesindeki Eti Bakır madencilik şirketinin, Facebook'taki "Artvin Cerattepe Projesi Grubu" isimli hesabından paylaştığı fotoğrafta tünel ağzının açılması çalışmaları görülürken, algı oluşturma faaliyetinin bir parçası olarak, "Allah utandırmasın,kazasız belasız çalışmayı nasip etsin...Aydınlık Gelecek İçin Karanlığı Kazıyoruz" notu da dikkatlerden kaçmadı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, söz konusu provokatif faaliyet ile ilgili olarak İleri Haber'e konuştu:

'ÇEVRE MÜDÜRÜ ŞİRKETİN TÜNEL AĞZINI AÇTIĞINI BİZDEN ÖĞRENDİ'

"Henüz işletme izinleri yok. Hazırlık çalışması yapabillecek izinleri var, ama tünelin ağzını açmaları için ÇED raporunda da hiçbir açıklama yok. Biz Valilik, Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Çevre Müdürlüğü'ne gerekli itirazlarımızı yaptık. Hatta İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, maden şirketinin, tünel ağzını açtığını bizden duydu."

'BUNLAR HALKI GERMEK İÇİN YAPILAN FAALİYETLER'

"Dava henüz Danıştay’da. Ayrıca dönemin başbakanı tarafından, hukuki süreç bitene kadar Cerattepe’de çalışma yapılmayacağına dair verilen bir söz de vardı. Şirket, orada bir çalışma yapabileceğinden değil, halkı germek için yapılan faaliyetler bunlar. Sadece 5 hektarlık bir alanda hazırlık çalışması yapmak için İl Özel İdaresi’nden izinleri var. Onun dışında bir izinleri yok. Vatandaşta “bakın biz buraya çıktık çalışma yapıyoruz” gibi bir imaj yaratmaya çalışıyorlar. Bizim mücadelemiz sürüyor. Onların dediği gibi olmaz. Daha önce de şirketler çıkmıştı geri indiler."

'MADEN ŞİRKETİ İÇİN KARAR ALIYORLAR'

"Biliyorsunuz Artvin’de olağanüstü hal üzerine olağanüstü hal ilan edildi, devam ediyor. Bunun bir gerekçesi de yok. Tüm Türkiye’de var olan olağanüstü hal ilanının dışında özel olarak Artvin’de bir durum yok. Bu karar da sadece maden için alınan bir karar. Maden şirketinin oraya rahat çıkması için karar alıyorlar." 

'HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDERKEN ÇALIŞMA YAPILMAMALI'

"Ön hazırlık yapılmasına ilişkin verilen izin bir yana, devletin, dönemin başbakanının ağzından verdiği bir söz var. Hukuki süreç devam ederken Cerattepe’ye madencilerin çıkmaması gerekiyordu. Şimdi ise çalışma yapılmaması gerekiyor."

 

DAHA FAZLA