Cenaze işleri artık 'tehlikeli iş' kapsamında

Cenaze işleri artık 'tehlikeli iş' kapsamında

Cenaze nakli, yıkama ve defin hizmetleri artık “tehlikeli iş” kapsamında değerlendirilecek.

Cenaze nakli, yıkama ve defin hizmetleri artık “tehlikeli iş” kapsamında değerlendirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, “Talep sektörden geldi. Bu alandaki iş güvenliği sorumlulukları daha da artırılmış olarak uygulanacak” dedi.

Hürriyet'in aktardığına göre; konuyla ilgili düzenlemenin Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandığını hatırlatan Koç, “Eskiden mezarlık hizmetleri ve cenaze hizmetleri tek bir başlık altındaydı. Cenaze ve mezarlık hizmetleri ikiye ayrıldı ve cenazeyle ilgili işlerin tehlike durumu güncellendi” dedi.

Koç, açıklamalarına şöyle devam etti: “Afet gibi durumlarda mezarlıkların taşınması söz konusu olabiliyor. Ayrıca bazı hastalıklar nedeniyle yaşanılan kayıplarda, cenaze hizmetleri verilirken, daha dikkatli olunması gerekiyor. Bunun gibi risklerden dolayı konunun tekrar değerlendirilmesini sektör temsilcileri istedi. Sektörden gelen talebi, komisyon olarak değerlendirdik. Komisyonda bizim dışımızda Sağlık Bakanlığı, TİSK; TOBB, Türk-İş gibi konunun muhatapları var. Cenaze hizmetlerinin tehlike düzeyi artırıldı. Karar oybirliğiyle alındı.”