Cemevinde öldürülen Uğur Kurt'un katili polise 12 bin 100 TL para cezası

Cemevinde öldürülen Uğur Kurt'un katili polise 12 bin 100 TL para cezası

Cemevi’nde Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz 12 bin 100 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Okmeydanı Cemevi’nde Uğur Kurt’u öldüren polis Sezgin Korkmaz "taksiren ölüme sebebiyet vermek" ten suçlu bulunarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrildi. 

Karara isyan eden Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt, “Oğluma ne diyeceğim ben? Hakim senin çocukların da babasız kalsın!” dedi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki görüşünde, Korkmaz’ın 20 yıla kadar hapsini talep etmişti. Duruşma, karar için 9 Şubat 2017’ye ertelenmişti. Ancak Dilek Doğan’ı öldüren polis Yüksel Moğultay’ın da avukatı olan Tolga Yurdakul, aynı gün İzmir’de 3 tane duruşması olduğu gerekçesiyle mazeret dilekçesi sunmuştu. Karar verilemeden dava ertelenmişti. Fakat Yurdakul mazeret gösterdiği İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi ve İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 9 Şubat 2017 tarihli duruşmalarına katılmadığı ortaya çıktı.

 Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt’un kansere yakalanması nedeniyle son duruşmalara katılamamasının ardından baba Kemal Kurt da mide kanserine yakalandığı için duruşmaya katılamadı. Baba Kurt, kemoterapi tedavisi görüyor.