Cemevi ve PSAKD yöneticisine yapılan faşist saldırı protesto edildi

Cemevi ve PSAKD yöneticisine yapılan faşist saldırı protesto edildi

Alevi yurttaşlar, ibadet yerlerine yönelik yapılan provokatif saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

İleri Haber

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi (PSAKD) Kartal Şubesi üyeleri 3 Mayıs’ta yapılan faşist saldırı ve PSAKD Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir’in saldıranlar tarafından hedef gösterilmesine ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Kartal Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Şu iyi bilinsin ki hiçbir tehdit bizi yolumuzdan döndürmeyecek. Yapılan tehdit ve hakaretlerin peşini asla bırakmayacağız. Bu duruma sebebiyet verenler hakkında yasal işlem başlatacağız ve Pir Sultan Abdal’ın ‘Dönen dönsün ben dönmezem’ şiarıyla ne pahasına olursa olsun adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.

NE OLMUŞTU?

3 Mayıs’ta cemevinin kapı ve duvarlarına Kartal Ülkü Ocakları imzasıyla üzerinde “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur” yazan stickerlar yapıştırılmıştı.

Konuyla ilgili polise başvurulmuş ve polis eylemi gerçekleştirenleri “akli dengesi bozuk kişiler” olarak nitelemişti.

Konunun kamuoyuyla paylaşılmasının ardından ise Kartal Ülkü Ocakları Şube Başkanı ve MHP Kartal İlçe Başkanı tarafından cemevi hakkında, “cemeviyle uzaktan yakından ilgisi olmayan dernek” ifadeleri kullanılmış ve Tunçdemir, hakkında “Provokatör, seçime müdahale çabasında olan kişi” gibi ifadeler kullanılarak hedef gösterilmişti.

DAHA FAZLA