Celal Şengör: İdeal yönetim saltanattır

Celal Şengör: İdeal yönetim saltanattır

Daha önce dışkı yedirmenin işkence olmadığını söyleyen, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan hakkında da 'eşkıya' sözünü kullanan Celal Şengör, şimdi de saltanatı savundu.

Kenan Evren'e methiyeler düzen, 12 Eylül darbesini savunan, dışkı yedirmenin işkence olmadığını söyleyen, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan hakkında da 'eşkıya' sözünü kullanan Celal Şengör, şimdi de saltanatı savundu.

Şengör, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda "Benim demokrasiye karşı bir sempatim yok" dedi. Şengör, "İdeal yönetim nedir?" sorusuna "İdeal yönetim monarşidir. Yani bir kişi veya grup olacak" şeklinde yanıt verdi.

[ih2]

Şengör, saltanatı şu sözlerle savunmaya çalıştı:

"Monarşi bağımsızdır, tamamen bağımsızdır. Hiçbir kötü yönetim ilâ yevmil kıyame kalamaz. Halk bu kadar aptal değil. Alman üniversiteleri neden iyi? Almanya parçalı, 1870'e kadar yamalı bohça; Württemberg var, Vestfalya var, Bavyera var. Her birinin başında ya bir dük ya bir prens var. Bunların her biri, 'En iyi üniversite bende olsun' diyor. Göttingen, Heidelberg nasıl ortaya çıktı; Humboldt, Berlin'deki üniversiteyi nasıl kurdu; hepsi en iyi üniversiteyi istediler. Monarşi yüksek kültür getirir."