Çekmeköy Dayanışma Derneği'nden 29 Ekim etkinliği

Çekmeköy Dayanışma Derneği'nden 29 Ekim etkinliği

Çekmeköy Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyetin 94. yılı dolayısıyla 29 Ekim etkinliği düzenlendi.

Çekmeköy doğa parkında gerçekleştirilen etkinlikte, KHK'larla işlerinden atılan ve açlık grevlerinin 235.gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için "Ey Özgürlük" şarkısı söylendi.

29 Ekim'e ilişkin bir basın açıklaması yapan Çekmeköy Dayanışması, Türkiye'nin işgal altında olduğunu ve en karanlık günlerini yaşadığını belirterek şunlar ifade edildi:

"Kuruluşunun 94. yıl dönümünde Cumhuriyet’in tüm kurumları, saltanat ve hilafet sevdalısı bir güruh tarafından cebren ve hileyle ele geçirilmiştir. Aydınlanmanın, bilimselliğin, özgürlüğün ve laikliğin izleri silinmeye çalışılıyor. Ülkemiz her zamankinden daha çok bilimsel düşünceye, özgürlüğe, laikliğe ihtiyaç duymaktadır.  

Cumhuriyet’in en büyük kazanımı olan laiklik, yok edilmek isteniyor. Vatandaşın yerini kul, bilimin yerini hurafeler, aydınlığın yerini karanlık alsın isteniyor. Ülkemizin en başarılı liseleri ve üniversiteleri hedef alınıyor. Tüm okulların imam hatip olması isteniyor. Fikri ve vicdanı hür nesiller değil, kindar ve dindar nesil yetiştirilmek isteniyor. Özgürlüklerin yerine baskı ve korkunun yer aldığı, en temel insan haklarının ihlal edildiği , hukukun çiğnendiği böylesi bir süreçte Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkma günüdür. 

Hilafetin kaldırılması, kadınlara seçme-seçilme hakkının verilmesi, medeni kanunun kabul edilmesi, tekke ve zaviyelerin kaldırılması, anayasaya laiklik ilkesinin getirilmesi, Arap alfabesinin kaldırılması gibi bir çok tarihsel ilerlemeyi getiren 29 Ekim, bu toprakların tüm ilericileri için gurur ve umut, gericiler için ise yenilgi günüdür. 

Çekmeköy Dayanışma Derneği olarak, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılını tüm yönetim kurulu adına kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!"