Çekilme yok: ABD Menbiç'e takviye yapıyor

Çekilme yok: ABD Menbiç'e takviye yapıyor

AKP cephesinde, son MGK Toplantısı’yla birlikte Menbiç’e yönelik tehditler artarken, Menbiç’de konuşlanmış olan ABD’den bölgedeki güçlerine dair bir açıklama geldi.

ABD, son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı’nda Saray Rejimi tarafından saldırı sinyali verilen Menbiç’e takviye yaptı. Takviyeye dair sayı vermeyen ABD Ordu Sözcüsü ve Koalisyonun Halkla İlişkiler Direktörü Albay Thomas F. Veale,  Tehdidi bertaraf edecek seviyede koruma gücü sağlandı dedi.

Veale açıklamasının devamında, yeni konuşlanmanın bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için bir koruma önlemi olduğunu söylerken, Koalisyon güçleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor ifadelerini kullandı..

‘IŞID’LE SÜREN SAVAŞA SEKTE VURACAK’

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) yetkilileri de Türkiye önderliğinde Menbiç’e yönelik bir saldırı gerçekleşmesi durumunda, ülkenin doğusunda IŞİD’le mücadele eden savaşçıların alanını terk ederek, saldırıya karşı Menbiç’e döneceğini belirtti. (Amerika’nın Sesi)