Çeçenistan'da 'Eşcinsel erkekler toplama kapmında tutuluyor' iddiası

Çeçenistan'da 'Eşcinsel erkekler toplama kapmında tutuluyor' iddiası

SPoD, Çeçenistan’da eşcinsel olduğu varsayılan erkeklerin toplama kampına kapatılması ve işkenceye uğramasına karşı sosyal medya eylemine davet ediyor.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD);  “Çeçenistan’da eşcinsel ve biseksüel olduğu varsayılan 100’den fazla erkeğin toplama kampı benzeri yerlerde tutulduğu ve işkence altında üç kişinin hayatını kaybettiği iddiaları” üzerine 20 Nisan günü bir basın açıklaması düzenledi.

Kaos GL'nin aktardığına göre, SPoD basın açıklamasında, “2. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından eşcinsellere karşı gerçekleştirilen kıyım Çeçenistan’da tekerrür mü ediyor” diye soruyor ve tüm uluslararası çağrılara rağmen, Rusya ve Çeçenistan yönetimlerinin hiçbir adım atmadıklarını hatta iddiaları inkâr ettiklerini ifade ediyor.

Basın açıklamasında Rusya ve Çeçenistan’da yaşayan LGBTİ’lerle ve onların haklarını savunan örgütlerle ve medyayla dayanışmayı sürdüreceğini belirten SPoD, katliamların son bulup sorumlu yetkililer cezalandırılana kadar konunun takipçisi olacağını ekliyor.

SPoD, konunun gündemde kalması için sosyal medya üzerinden #ÇeçenistandaNelerOluyor hashtagi ile paylaşımlar yapmaya davet ediyor.

DAHA FAZLA