Cebeci saldırganları IŞİD propagandası yapıp, balta ile 'Evet' oyu kullanmış

Cebeci saldırganları IŞİD propagandası yapıp, balta ile 'Evet' oyu kullanmış

Geçen hafta Cebeci Kampüsüne saldıran faşistlerin  sosyal medyadan cihat propagandası yaptığı, IŞİD’ci Şişani’ye destek verdiği ve 16 Nisan’da oy kullanma kabinine ‘balta’ ile girdiği ortaya çıktı.

Faşistler geçen hafta Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsüne “oruç tutmuyorsunuz” diyerek saldırmış, 3 öğrenciyi yaralamıştı. Özel güvenlik olaya müdahale etmezken, polis saldırganları değil saldırıya maruz kalan 27 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Cebeci Kampüsüne saldıran gerici grup içerisinde iki öğrencinin IŞİD ve cihat propagandası yaptığı, saldırganlardan birinin elinde baltayla 16 Nisan referandumunda oy kullanmaya gittiği ve bunu sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı. 

BALTA İLE ‘EVET’

BirGün'ün haberine göre bir gerici 16 Nisan referandumunda, cep telefonun dahi yasak olduğu oy kullanma kabinine balta ile girdi. ‘Evet’i tercih edildiği görülen oy pusulası ile birlikte iki adet yüzük ve bir de tesbihi masaya koyan şahıs, baltayı da pusulanın yanına koyarak fotoğrafını çekti ve sosyal medyadan paylaştı.

IŞİD’Cİ ÖVGÜSÜ

2016 yılının Mart ayında öldürülen Şişani’nin bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, “Şamil Basayev'in talebesi ‘Dağların Aslanı Emir Müslim Şişani’ dağı terk etmiyor. Az sayıda kuvvetle mücadeleye devam ediliyor. Rabbim hıfz eylesin” ifadelerini kullandı.

“HİLAFET RÜYASIYLA UYUYUP UYANACAĞIZ”

Cebeci saldırganlarından bir diğer ise sosyal medya üzerinden cihat çağrısında bulundu. Saldırı sırasında İletişim Fakültesi’ne taş attığı görülen Karakuş, hilafetin geri getirileceğini ve okullarla camilerin birleştirileceğini belirterek şunları yazdı:

“Hurufat-ı Kuraniyeyi ve Dilimizi lağv ettiler. Biz Osmanlıca öğreneceğiz, Osmanlıca düşüneceğiz, Osmanlıca yazacağız. Medreseleri kapattılar. Medreselere gideceğiz, onlara yeniden hayat vereceğiz. Alimlere hürmet gösterip onlara uzanan eli kıracağız. Hilafeti kaldırdılar. Her gece hilafet rüyasıyla uyuyup her sabah hilafet rüyasıyla uyanacağız. Tesettüre, sakala, iffete savaş açtılar. Camiyi okula, okulu camiye taşıyacağız”.

DAHA FAZLA