Cebeci Öğrencileri: Failler açıklansın, gayrimeşru saldırıların karşısındayız!

Cebeci Öğrencileri: Failler açıklansın, gayrimeşru saldırıların karşısındayız!

Cebeci Öğrencileri bir açıklama yaparak, "Failler açıklansın, gayrimeşru saldırıların karşısındayız!" dedi.

Ankara Üniversitesi Cebebi Kampüsü'nde geçtiğimiz hafta palalı-satırlı saldırganların öğrencilere saldırmasının ardından üniversitedeki gerginlik ve polisin şüpheli faaliyetleri ile ilgili olarak Cebeci Öğrencileri bir açıklama yaptı.

"Son bir haftadır Cebeci kampüsü üzerinde oynanan oyunlarda polisin ne denli büyük rol oynadığı düşünüldüğünde bu konuşulanların Cebeci kampüsüne yapılmak istenen başka bir operasyonun habercisi olmadığını kimse söyleyemez." denilen ve "Biz Cebeci öğrencileri olarak böyle bir mesele varsa faillerinin açıklanmasını talep ediyoruz ve bu mesele üzerinden yapılacak gayri meşru saldırıların karşısında olduğumuzu ve olacağımızı ilan ediyoruz" değerlendirmesine yer verilen açıklamanın tamamı şöyle:

"Cebecinin palalı, satırlı saldırganları, 1-2 Haziranda gerçekleştirdikleri saldırılarıların ardından bu vahşi görüntülerini örtbas etmek ve yeniden kendilerini mağdur ve masum göstermek için yollar aramaya devam ediyorlar. Bu çeteler gerçekleştirdikleri saldırı ardından hiçbir cezai yaptırıma maruz kalmadan hayatlarına devam edebilmekte ve üniversitelilerin yaşam alanlarını tehtid etmektedir. 

Bugün, yani 7 Haziran Çarşamba günü çetelerle işbirliği içerisinde olduğu belgelenmiş polis teşkilatının okul nizamiyesinde bir takım bildiriler ve havai fişek, molotof kokteyli gibi patlayıcı maddeler buldukları konuşulmakta.

Son bir haftadır Cebeci kampüsü üzerinde oynanan oyunlarda polisin ne denli büyük rol oynadığı düşünüldüğünde bu konuşulanların Cebeci kampüsüne yapılmak istenen başka bir operasyonun habercisi olmadığını kimse söyleyemez.

Eğer okulun nizamiyesinde bu gibi şeyler bir kişinin üzerinde yakalandıysa polis veya rektörlük bu kişiyi ve bu kişinin üzerinde bulunup içeri alınmayan cisimlerin ne olduğunu açıklamakla yükümlüdür.

Aksi takdirde bugünü izleyen süreçte bu suç herhangi bir öğrenciye yüklenir ya da bunlar gerekçe gösterilerek okul yeniden saldırıya maruz kalır, suçsuz öğrenciler gözaltına alınır ya da çeşitli cezalara çarptırılırsa sorumluları ayan beyan ortadadır.

Biz Cebeci öğrencileri olarak böyle bir mesele varsa faillerinin açıklanmasını talep ediyoruz ve bu mesele üzerinden yapılacak gayri meşru saldırıların karşısında olduğumuzu ve olacağımızı ilan ediyoruz."

DAHA FAZLA