Çavuşoğlu: Rıza Sarraf ilgili ABD'ye iki nota gönderdik

Çavuşoğlu: Rıza Sarraf ilgili ABD'ye iki nota gönderdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reza Zarrab için Türkiye'nin ABD'ye daha önce gönderdiği notaya yanıt gelmeyince bir nota daha verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab ilgili Türkiye'nin ABD'ye iki kere nota gönderdiğini açıkladı.

'CEVAP GELMEYİNCE BİR NOTA DAHA GÖNDERDİK'

Daha önce gönderilen notaya yanıt verilmediğini açıklayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Avukatlarının ulaşamadığı bilgileri çıkınca gazetelere de yansıdı, 6 gün sonra değil. Daha ikinci günde biz aynı günde yazılı bir notayla sorduk. Bu  bizim vatandaşımızdır ve böyle haberler var, bunun durumu nedir. Aradan 3-4 gün  geçti. ABD’den herhangi bir ses çıkmadı. Dün itibarıyla arkadaşlarımız tekrar bir  notayla, ‘Biz şu tarihli bir notayla sorduk ama sizden dönüş olmadı.’ diye sordu.  Dün hem Adalet Bakanlığından hem de ABD Dışişleri Bakanlığından Büyükelçiliğimize  dönüşler olmuş. ‘Başka bir yerde. Sağlığı da iyi, güvende, bir sorun yok.’ diye  genel bir cevap verilmiş. Olayın özü budur.

DURUŞMA 27 KASIM'DA

Reza Zarrab, Mart 2016'da gittiği ABD'nin Miami kentinde gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Zarrab'ın ardından Mart 2017'de ise Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aynı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. 

Hazırlanan iddianamede AKP hükümetinden isimlerin yanı sıra AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da adı geçiyor. Dava kapsamında ilk duruşma 27 Kasım'da görülecek. Dava öncesinde Zarrab'ın savcılık ile işbirliği yaparak itirafçı olacağı iddia edilmişti.