Çavuşoğlu, Brüksel'de konuştu: Gazeteciyi ajan olarak kullan, tutuklanınca kıyameti kopar

Çavuşoğlu, Brüksel'de konuştu: Gazeteciyi ajan olarak kullan, tutuklanınca kıyameti kopar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB ile Bürksel'de gerçekleştirilen toplantıda, "Gazeteci olmak her türlü suçu işlemeyi meşru göstermez. Son zamanlarda moda bu gazetecileri ajan olarak kullan! Nasılsa yakalanınca kıyamet kopacak" dedi.

Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'nın ardından AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. 

"AB'NİN İSTEDİKLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada, AB'nin OHAL uygulamalarına yönelik eleştirilerine ilişkin, "Bu konularda her türlü bilgiyi biz AB'ye vermeye, bilgiyi paylaşmaya hazırız, bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonraki süreçte de yapacağız. AB'nin bizden istediklerini değerlendiriyoruz. Özellikle OHAL sürecindeki tutuklamalarla ilgili değerlendirmeleri yapacağız. AB ile uyumlu çalışmak istiyoruz" dedi. 

"SON ZAMANLARDA MODA GAZETECİYİ AJAN OLARAK KULLAN"

Tutuklu gazetecilere ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, "İşini düzgün yapan gazeteci ile teröre destek veren gazetecilerin bir tutulması doğru değil. Gazeteci olmak her türlü suçu işlemeyi meşru göstermez. Son zamanlarda moda bu gazetecileri ajan olarak kullan! Nasılsa yakalanınca kıyamet kopacak" dedi. 

"FETÖ AF ÖRGÜTÜ'NÜ ELE GEÇİRMİŞ"

Af Örgütü yöneticilerinin tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "Tutuklanan Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) yöneticisi Taner Kılıç, FETÖ üyelerinin kullandığı Bylock programını kullanmaktan tutuklanmıştır. Sivil toplum örgütleri herkesle zaman zaman bizim bile görüşmediğimiz kişilerle görüşebilirler ama üye olmak farklı bir şeydir. FETÖ gelmiş Af Örgütünü Türkiye'de ele geçirmiş şimdi ne yapalım?" dedi. 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA KAYGILIYIZ"

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ise konuşmasında, "Türkiye'deki tutuklamalar ve ifade özgürlüğü konusunda kaygılıyız" dedi. 

Hahn vize muafiyeti konusunda ise, "Vize konusunda mesajımız net. Türkiye koşulları yerine getirdiği takdirde AB sözüne sadık kalacaktır. Türkiye'nin 77 kriterden tamamlanması gereken  5 kriteri daha var. Bu süreçte Türk muhataplarımızla yakın irtibatımız sürecek" ifadelerini kullandı.