Çapa’da taşerona karşı direnen Cemal Bilgin: Bu mücadeleyi Türkiye işçi sınıfı adına sürdüreceğim

Çapa’da taşerona karşı direnen Cemal Bilgin: Bu mücadeleyi Türkiye işçi sınıfı adına sürdüreceğim

İşten atılan Taşeron İşçileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemal Bilgin’in İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde her Cuma düzenlediği eylem bugün 27. haftasına girdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki işine son verilen Taşeron İşçileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği (TAŞİŞ-DER) Başkanı Cemal Bilgin’in, 27. haftadır hastane önünde taşerona ve işten çıkarmalara karşı direniyor.

İşten atılma, sürgün ve rotasyonların sonlandırılması, kadrolu çalışma hakkının kazanılması talepleriyle her hafta cuma günü saat 12.00'de Çapa Tıp Fakültesi önünde nöbet tutan Cemal Bilgin’in nöbeti altı ayı geride bıraktı.

DİRENİŞTE 6 AY GERİDE KALDI

Yaklaşık 7 aydır direnişini sürdüren Bilgin için bugünde hastane önünde açılan “Taşeron mücadelesinin simge ismi Cemal Bilgin işe iade edilsin” yazılı pankartla eylem yapıldı.

‘TAŞERON KARŞITI MÜCADELEYİ, TÜRKİYE İŞÇİ SINIFI ADINA ÇAPA’DA SÜRDÜRÜCEĞİM’

Sağlık emekçilerinin ve yurttaşların, soğuk hava ve yağmura rağmen destek verdiği eylemde, Bilgin, taşerona karşı verdiği direnişi, Türkiye işçi sınıfı adına Çapa’da sürdürmekte kararlılığı olduğunu vurguladı.

Bilgin, talepleri yerine getirilene kadar nöbete devam edeceğinin altını çizdi.