Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcısı: İşsizliğin nedeni iş beğenmemezlik!

Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcısı: İşsizliğin nedeni iş beğenmemezlik!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Türkiye’de işsizliğin en önemli sebebinin ‘iş beğenmemezlik’ olduğunu savundu. Yıldırımhan, “Vasıfsızsa kendisine verilen işi kabul etmelidir” ifadelerini kullandı.

Milli Seferberlik Programı çerçevesinde yurt genelinde yaptığı toplantılar kapsamında Trabzon’a giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mazhar Yıldırımhan, Türkiye’de işsizlikte en önemli nedenin ‘iş beğenmemezlik’ olduğunu iddia etti.

Taşeron sistemi olağanlaştıran, kiralık işçi düzenlemeleriyle sömürü düzeninin yaygınlaştıran, emekçiyi açlık koşullarında kayıt dışı çalışmaya mahkum eden AKP hükümetinin Çalışma Bakanlığı yetkilileri, iktidarları döneminde gün geçtikçe artan işsizliğin ‘iş beğenmemekten’ kaynaklandığını iddia ederek yurttaşları sorumlu tuttu.

Trabzon SGK İl Müdürlüğü binasında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, SGK Trabzon İl Müdürü Aydın Gedikli ve SGK Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç’un da katıldığı toplantıda konuşan Yıldırımhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç ay önce seferberlik çağrısı yaptığını hatırlatarak “Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı olarak sayın bakanımızla bu çağrıya uyarak çalışma hayatında milli seferberlik programını 5 hafta önce Konya’dan ilan etti. Bu ilandan sonra bakanlık üst düzey bürokrasisi olarak bütün illerimizi ziyarete başladık. Bu çalışmaların temel amacı Türkiye’deki istihdamı artırmak işverenlerle iş arayanları bir araya getirmek ve Türkiye’nin en önemli sorunu olan işsizliğin üstesinden gelebilmek” dedi.

İŞSİZLİĞİN SEBEBİ İŞ BEĞENMEMEKMİŞ!

Türkiye’den en önemli sorunlarından birinin vasıfsızlık olduğunu söyleyenYıldırımhan, “İnsanlarımız çoğu iş beğenmemezlik yüzünden işsiz kaldıklarını görüyoruz. Vasfı olmayan bir kişinin kendisine önerilen geçim noktasında bu işi kabul etmesi gerekir. Bu anlamda bir sorunumuz var. Maalesef iş beğenmemezlik sorununun Türkiye genelinde ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.