Cağaoğlu'ndaki 'skandal sucuk partisinin' sucukları merdiven altı çıktı

Cağaoğlu'ndaki 'skandal sucuk partisinin' sucukları merdiven altı çıktı

Cağaoğlu Anadolu Lisesi'ndeki sucuk partisindeki sucukların, merdiven altı olduğu ortaya çıktı.

İleri Haber

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin Müdürü Necati Yener'in Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) şikayet edimesinin ardından okula müfettişler gönderilmişti.

Necati Yener, düzenleyeceği sucuk partisine katılmayacağını söyleyen öğrencilerin sınıflarını basıp öğrencilere ‘Bu kıçı kırık soruşturmaya güvenip bana bir şey olacağını mı sandınız? Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım" diye tehditler yağdırdığı ortaya çıkmıştı.

25 KİLO ETİKETSİZ SUCUK

Okul pansiyonunda kalan yatılı çocukların ve gündüz öğrenim gören çocukların, dönem başında ücretini ödeyerek kullandığı yemekhanenin, Fatih İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerince denetlenmesi sonucu, yemekhanede bulunan 25 kilo sucuğun etiketsiz ve faturasız olması sebebiyle imha edilmesi yönünde bir rapor tuttuğunu ve akabinde idarece imha edildiğinin beyan edildiği öğrenildi.

25 KİLO SUCUK PARTİSİNİN SUCUKLARI

İmha edilen etiketsiz ve faturasız 25 kilo sucuğun, okul idaresi tarafından verilen bilgiye göre okulda müdür tarafından düzenlenmek istenen ve öğrencilerin katılmayı reddetmesi sonucu maruz kaldıkları sözlü taciz ve tehditle skandala dönüşen sucuk partisinin sucukları olduğu öğrenildi.

SUCUKLAR VELİ TARAFINDAN BAĞIŞLANMIŞ

Üzerinde üretim yeri,üretim tarihi, içeriği ve son kullanım süresi yazması gereken etiketleri olmayan ve faturası bağışçısı tarafından dahi ibraz edilemeyen bu sucukların, bir veli tarafından bağışlandığı öğrenildi.

'GEREKLİ ŞİKAYETLERİ YAPTIK'

Öğrenci velileri tarafından yapılan açıklamada, "gıda alımlarını denetlemesi gereken , İstanbul Valiliğine,İstanbul il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne,Fatih Mal Müdürlüğüne, İstanbul Defterdarlığına ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçelerimizle başvurumuzu yaptık. Okulumuz yemekhanesi için yapılan harcamaların usulüne uygun bir denetimden geçip geçmediğini,alımların kontrol edilip edilmediğini bilmek biz velilerin hakkıdır." ifadeleri kullanıldı.

 

DAHA FAZLA