Büyüknohutçu cinayetinin üzeri örtülüyor mu?

Büyüknohutçu cinayetinin üzeri örtülüyor mu?

Büyüknohutçu cinayetinin katil zanlısı Ali Yamuç'un cezaevinde intihar etmesinin ardından hakkındaki dava düşmüştü. Cinayete yardım ve yataklı suçundan yargılanan Ali Yamuç'un eşi Fatma Yamuç da bugün görülen davanın ikinci duruşmasında serbest bırakıldı.

Yusuf Yavuz

Antalya'nın Finike ilçesindeki mermer ocaklarına karşı verdiği hukuk mücadelesiyle tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun vahşi bir cinayet sonucu öldürülmeleriyle ilgili davada tutuklu tek sanık olan katil zanlısının eşi Fatma Yamuç tahliye edildi. Kızılcık Yaylasındaki dağ evlerinde 9 Mayıs 2017 akşamı öldürülen Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı olarak tutuklanan Ali Yamuç ise Alanya Cezaevinde intihar etmişti. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Antalya Barosu'nun davaya müdahil olma talebi rededilirken, sanıkların telefon konuşmalarına ait HTS kayıtlarının yeniden incelenmesi talebi de kabul edilmedi. Ailenin avukatlarından Tuncay Koç, cinayetle ilgili eksik delillerin toplanması yönündeki talepleri hakkında bir karar verilmeden Savcının mütaala vermesinin usule aykırı olduğunu belirterek, "Dosya kapatılmaya doğru gidiyor. Durum budur" görüşünü savundu.

ORMANLARI VE TARIM ALANLARINI KORURKEN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜLER

Emeklilik günlerini Finike Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde geçiren Ali Ulvi ve Aysim Büyüknohutçu çifti, 9 Mayıs 2017 akşamı pompalı tüfekle vahşi bir cinayete kurban gitti. Uzun süredir bölgedeki sedir ormanları, su kaynakları ve tarım alanlarına zarar veren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü hukuk mücadelesiyle tanınan Ali Ulvi Büyüknohutçu, bazı mermer ocaklarının usulsüz çalıştığını belgeleyerek yargı kararıyla faaliyetlerini durdurmuştu.

KATİL ZANLISI MERMER OCAĞI ŞİRKETİNE MEKTUP YAZDI: ‘PARAMI VERİN’

Büyüknohutçu cinayetinin ardından zanlı olarak tutuklanarak Elmalı Kapalı Cezaevi'ne konulan 31 yaşındaki Ali Yamuç, ilk ifadesinde cinayeti bölgedeki mermer ocaklarında çalışan 'Çirkin' lakaplı birinin azmettirmesiyle işlediğini itiraf etti. 12 Mayıs 2017 tarihinde cezaevinde kendisini ziyarete gelen eşi Fatma Yamuç'a bir mektup verdiği ortaya çıkan Ali Yamuç, Finike'deki bir mermer ocağı sahibine yönelik yazdığı iddia edilen mektupta, "Anlaşıp konuştuğumuz gibi eğer 10 gün içersinde 100 bin TL parayı eşim olan (Fatma Yamuç’a) vermez iseniz Ali Ulvi Küçüknohutçu ve eşi Aysin Küçüknohutçu cinayetinden en az benim kadar sorumlu olursunuz. Bana vaad ettiğiniz ödemeyi yapın. Aksi takdirde mahkeme gününde isminizi savcılığa altın harflerle yazdırmaktan zevk duyarım. Benim başımı yaktınız, ‘Öldür paranı hemen vercez’ diye vaadlerde bulunup, neyi bekliyorsunuz. 10 gün içersinde param gelmez ise görüşürüz. İpleriniz cebinizde haberiniz olsun. O kadar yakarım" ifadelerini kullanmıştı.

CİNAYET ZANLISININ CEZAEVİNDE SIR DOLU İNTİHARI

Üzerinde katil zanlısı eşinin mektubunu taşıdığı ortaya çıkan Fatma Yamuç da 'yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Cinayetle ilgili soruşturma sürerken Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yamuç'un önce Alanya L Tipi Cezaevine nakledildiği, ardından ise Alanya Cezaevi'nde 20 Eylül 2017 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği açıklandı. Yetkililer, Ali Yamuç'un eşofman lastiği ile intihar ettiğini kaydetti.

BÜYÜKNOHUTÇU CİNAYETİNİ DAVASINDA İKİNCİ DURUŞMA YAPILDI

Türkiye'de tepkiyle karşılanan Büyüknohutçu cinayetinin katil zanlısının cezaevindeki intiharının ardından hakkındaki dava düştü. Fatma Yamuç'un tek şüpheli olarak yargılandığı cinayet davasının ikinci duruşması bugün Elmalı Ağır Cezaevinde görüldü.

TUTUKLU TEK SANIK GÖRÜNTÜLÜ OLARAK DURUŞMAYA KATILDI

Fatma Yamuç, tutuklu bulunduğu Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, Büyüknohuçtu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu ve Zeynep Büyükküpcü ile tarafların avukatları salonda hazır bulundu.

MAHKEME SANIK FATMA YAMUÇ’UN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Duruşmada esas hakkında mütalaa veren savcı, sanığın üzerine atılı olan 'kasten öldürme ve yağma’ suçlarından beraatına, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan cezalandırılmasına, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, delilleri yok etme ve kaçma şüphesi bulunmadığına hükmettiği Fatma Yamuç'un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

BÜYÜKNOHUTÇU ÇİFTİNİN KIZLARI ‘SORUŞTURMA GENİŞLETİLMELİ’ DEDİ

Duruşmada Savcının mütaalasına karşı çıkan Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu ve Zeynep Büyükküpçü, soruşturmanın genişletilmesini talep ettiler. Ailenin avukatlarından Pelin Tabak ise mütaalaya katılmadığını belirterek cinayetle ilgili tutuklu tek sanık olan Fatma Yamuç'un tutukluluk halinin devamını talep etti.

‘CİNAYET DOSYASI ALELACELE, DELİLLER TOPLANMADAN OLUŞTURULDU’

Av. Pelin Tabak, duruşmada ayrıca cinayetle ilgili dosyanın alelacele ve deliller toplanmadan oluşturulduğunu öne sürerek bazı delilleri olay yerinden getirerek kendilerinin Savcılığa sunduklarını kaydederek şunları dile getirdi: "Soruşturma aşamasındaki bazı delillerimiz kabul edilmedi. Dosya arasına baktığımızda CD'lerin eksik olarak gönderildiğini biliyoruz. CD kayıtları izlendiği zaman Ali Yamuç'un yer gösterme sırasındaki beyanlarının hiç birisinin olayla örtüşmediğini görüyoruz. Fatma Yamuç'un para alışverişi ile ilgili olan kısımları delillerle örtüşmemektedir. Dosyada yeniden inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Delillerin tam olarak toplanmadığını düşünüyoruz."

SAVCLIKTAN SKANDAL İFADELER: ‘OLAYDAN 1 GÜN SONRA ÖLEN ALİ YAMUÇ’

Savcılığın mütaalasında sanık Fatma Yamuç'un eşinin olaydan bir gün sonra öldüğünün belirtildiğine dikkat Büyüknohutçu ailesinin avukatlarından Tuncay Koç, "Mütaalaya katılmıyoruz. Ciddiyet ve saygı istiyoruz. Mütaalada sanığın eşinin bir gün sonra öldüğü belirtilmiş ise de olaydan 5-6 ay sonra cezaevinde intihar ettiği bellidir. Finike Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Kennedy' davasındaki gibi bir soruşturma yürütülmüştür. Bizim toplanmasını istediğimiz delillerimiz vardır. Bunlara ilişkin herhangi bir karar da verilmemiştir, bu yüzden bu mütaalayı da kabul etmiyoruz" dedi.

AV. TUNCAY KOÇ: ‘DOSYA DÖRT NALA KAPATILMAYA DOĞRU GİDİYOR’

Tek sanığın da serbest bırakıldığı Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili dava 17 Nisan 2018 tarihine ertelenirken, ailenin avukatlarından Tuncay Koç dellilerin toplanmadığı yönündeki taleplerine rağmen Savcılığın mütaala vermesinin usule aykırı olduğunu savundu. Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Koç, "Şikayetçi vekillerinin hiçbir talebi kabul edilmedi. Antalya Barosu başkanlığı'nın davada müdahillik talebi kabul edilmedi. Dosyada eksik incelenen sanıkların telefon HTS kayıtlarının tekrar incelenmesi kabul edilmedi. Alanya'da sanık Ali Yamuç'un intihar nedeniyle açılan dosyanın bu dosyaya getirtilip incelenmesi talebi kabul edilmedi. Velhasıl delillerin toplanmamış olması taleplerimiz hakkında karar verilmeden de Savcı mütalaa verdi. Bu da usule aykırıdır. Üstüne sanık Fatma Yamuç da tahliye edildi. Dosya, dört nala kapatılmaya doğru gidiyor. Durum budur" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA