Büyükçekmece Belediyesi, kadın şehir plancısını 'erkek personel istiyoruz' diyerek işten çıkardı!

Büyükçekmece Belediyesi, kadın şehir plancısını 'erkek personel istiyoruz' diyerek işten çıkardı!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi, şehir plancısı olarak görev yapan Büşra Kaleli'yi "erkek personel istiyoruz" diyerek işten çıkardı. Kaleli, konuyu kamuoyunun gündemine getireceğini söyleyince de Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak tarafından tehdit edildi.

İstanbul'da CHP'li Büyükçekmece Belediyesi’nde taşeron şirket Master Gayrımenkul ve Şehircilik Hizmetleri’ne bağlı olarak görev yapan 28 yaşındaki şehir plancısı Büşra Kaleli, "Büyükçekmece Belediyesi bize erkek personel çalıştırma konusunda baskı yapıyor. Bu yüzden seninle 1 Eylül tarihinden sonra yollarımızı ayırmak zorundayız” denilerek işten çıkarıldı.

YERİNE ALDIKLARI ERKEK PERSONELE İŞİ ÖĞRETMESİNİ İSTEDİLER!

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e konuşan Kaleli, "Keşke bana ‘beklentilerimize cevap veremedin’ denilseydi. Bu kadar üzülmezdim” dedi.

Elindeki proje nedeniyle 1 Eylül'e kadar belediyede kalmaya karar veren Kaleli, işten çıkarıldığı haberinin verilmesinden 1 hafta sonra yerine erkek personelin alındığını ve kendisinden erkek personele işi öğretmesinin istendiğini aktardı. 

Kaleli, "Bir kadının sırf kadın olduğu için böyle muamele görmesine dayanamadım günlerce uykusuz kaldım” dedi. 

"SANA BELEDİYENİN HABERLERİNİ YAPTIRTMAM"

Kaleli, durumu kamuoyuna duyurmak için harekete geçtiğinde de Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın tehditlerine maruz kaldı. 

Kaleli, Sak'ın odasına çağırıp kendisine baskı uyguladığını belirterek, "Başkan yardımcısı alaycı bir dille, ‘Yaşın kaç senin dedi?’ Yaşımı söyleyince ‘Yaşın da baya varmış. Sana belediyemin haberlerini yaptırmam’ diyerek üzerime yürüdü. Konuşmama bile izin vermeden el kol hareketleri yaparak ve yüksek sesle “Eşyalarını al ve belediyemden defol’ dedi. Bütün belediye personeli bu olanları duydu. Hakarete maruz kaldıktan sonra Büyükçekmece Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA