Bursa'nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'ın 'hizmet' aşkı

Bursa'nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'ın 'hizmet' aşkı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına "atanan" AKP'li Alinur Aktaş'ın, Fethullah Gülen cemaatine ait okulları ziyaret ettiği ortaya çıktı. Aktaş'ın sosyal medya paylaşımlarında cemaat için "hizmet" ifadesini kullanması dikkat çekti.

İstifaya zorlanan AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin görevini bırakmasının ardından yerine geçecek isim için Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "seçim" yapıldı. 

AKP'nin adayı olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerçekleştirilen oylama sonucu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. AKP'li Aktaş ilk iş olarak ise sosyal medyada Fethullah Gülen cemaatine övgüler yağdırdığı paylaşımlarını sildi.

Fethullah Gülen cemaatine "hizmet" olarak hitap eden Aktaş'ın bir paylaşımında, cemaatin Kosova'daki bir eğitim kurumuna yapılan ziyarete ilişkin fotoğraf yer aldı. Aktaş'ın bir başka geziye ilişkin fotoğraflı paylaşımında ise cemaat üyelerine "hizmet erleri" diye hitap etmesi dikkat çekti. Aktaş, cemaat tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na övgüler yağdırmayı da ihmal etmedi.