Bursa’da metal işçilerinden grev kararı!

Bursa’da metal işçilerinden grev kararı!

Birleşik Metal İş sendikası ile Bursa’da faaliyette olan Asil Çelik fabrikasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık yaşanması nedeniyle işçiler grev kararı aldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal İş) ile Bursa’da faaliyette olan Asil Çelik fabrikası yönetimi arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle işçiler grev kararı aldı.

1 Eylül 2016- 31 Ağustos 2018 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Orhangazi’de olan fabrikaya grev ilanı asılacak.

TİS SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

İşçiler adına TİS görüşmelerini sürdüren Birleşik Metal İş Sendikası’nın teklifi toplam 75 ana madde ve 4 ek ve 5 geçici maddeden oluşuyor. Sendikanın teklif ettiği söz konusu maddelerden yalnızca 41’i üzerinde uzlaşılırken, Eylül ayında başlayan görüşmelerde ücret zammı ve sosyal haklar gibi maddi maddelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 4 Kasım 2016’da görüşmelerde uyuşmazlık tutanağı tutulmuştu.

Arabulucu sürecinde de herhangi bir ilerleme gerçekleşmemesinin üzerine sendika grev kararı aldı. Bu kapsamda Asil Çelik fabrikası işçileri 16 Aralık’ta (yarın) saat 16.00’da Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılacağı basın açıklamasının ardından fabrikaya grev ilanını asacak.