Bursa'da Diyanet’in etkinliğinden dönen öğrenci servisi kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var

Bursa'da Diyanet’in etkinliğinden dönen öğrenci servisi kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var

Bursa’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Diyarbakır’dan gelen kız öğrencileri taşıyan otobüs otobanda mola verdi. Arkadan gelen kamyonetin öğrencilerin arasına dalması sonucu 2 kız öğrenci öldü, 14 kişi de yaralandı.

Bursa’da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak için Diyarbakır’dan gelen kız öğrencileri taşıyan otobüs, otobanda mola verdi. Arkadan gelen kamyonetin öğrencilerin arasına dalması sonucu 2 kız öğrenci öldü, 14 kişi de yaralandı.

Gemlik gişelerine yakın bir noktada, Diyanet İşleri başkanlığının bir etkinliğine katılmak için Diyarbakır ilinden gelen 91 kız öğrenci 3 öğretmen uçakla Sabiha Gökçen Havaalanına geldi.

Oradan 2 otobüsle Bursa’ya gelmek üzere yola çıkan otobüsler Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolu üzerinde Bursa istikametinde Gemlik gişelerine yakın noktada öğrencilerin mide bulantısı şikayeti üzerine yol kenarında durdu. Otobüslerden inen öğrenciler hava almak için dışarıda bulundukları sırada arkadan gelen kamyonet, emniyet şeridinde bekleyen öğrencilerin arasına daldı.

2 ÖLÜ, 4'Ü AĞIR 14 YARALI

Kaza sonucu çok sayıda kız öğrenci yaralanırken 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Sedrettin Eroy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda yaralı çevre ilçelerdeki hastanelerine kaldırıldı. Yaralı kız öğrencilerden 4’ünün ağır yaralı olduğu öğrenildi. Kaza sonrası otobanda çevre güvenliğini sağlayan polis ekipleri yolu tek şeride düşürdü. (İHA)

DAHA FAZLA