Burhan Kuzu: Başkanlık sistemi iki partili olacak

Burhan Kuzu: Başkanlık sistemi iki partili olacak

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, başkanlık sisteminin içeren anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesi halinde, iki partili sisteme geçileceğini öne sürdü. 

Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye’nin Nabzı' programında konuşan AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AKP ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı 'partili cumhurbaşkanı' sisteminin, iki partili bir sistem olduğunu belirterek, "Bundan sonra iki parti olacak biri AK Parti biri CHP" dedi. "CHP'nin başkanlık sistemi gelirse bir daha seçilemem korkusu yaşadığını" diyen Kuzu, "Sanki parlamenter sistemde 60 yıldır iktidar oluyor gibi" ifadesini kullandı.

Parlamenter sistemin 'kokuşmuş bir İngiliz sistemi' olduğunu savunan Kuzu, "Parlamenter sistem tarihi miadını doldurmuştur. Bir ülkede devletin en tepesindeki ismi Cumhurbaşkanını halk seçiyorsa, başkanlık sistemi için en büyük adım zaten atılmıştır. Bizim anayasamız dünyadaki örnekleri incelenerek ve esas alınarak hazırlanmış bir karma Türk modelidir. Başkanlıkta Hz. Mevlana modeli önemlidir. Kollarını açacaksın bütün halkı kucaklayacaksın ve ne olursan ol gel diyeceksin. Bunu yapan kazanır başkanlıkta" diye konuştu.