Bülent Uluer yaşamını yitirdi

Bülent Uluer yaşamını yitirdi

Devrimci 78 kuşağının önderlerinden Bülent Uluer yaşamını yitirdi.

Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (Dev-Genç) kurucularından olan 78 kuşağının önderlerinden Bülent Uluer hayatını kaybetti.

"MAHİR'İN, ULAŞ'IN YANINA GİTTİ"

Uluer'in hayatını kaybettiğidi duyuran CHP’li Şahin Özdemir, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Size güzel şeyler yazmayı ne çok isterdim DEV-GENÇ Başkanı Bülent Uluer’e dair…Ne çok isterdim Ortadoğu ve dünya halkları için bize yol göstermesini. Ancak Gitti, Che’nin, Mahir’in, Ulaş’ın yanına…Türkiye Demokrasi güçlerinin başı sağolsun… Törenle ilgili bilgiyi daha sonra vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

"BİZ DE BİR GÜN GİDECEĞİZ, HATIRALAR YAŞAYACAK BURADA"

Uluer, 2015 yılında 16 Mart 1978 Beyazıt Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anmada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Karşımızda Beyazıt Camii, yan tarafta Bakıcılar Çarşısı, diğer tarafta İstanbul Üniversitesi'nin ana kapısı... Bunların hepsi duruyor. Biz de bir gün gideceğiz ama bunlar yine duracaklar ve hatıralar yaşayacaktır. Yaşasın sosyalizm!"

BÜLENT ULUER KİMDİR?

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. Öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde bir dönem öğrenci derneği başkanı oldu.

1974 yılında Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerle birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkaran Uluer, Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunda yer aldı. 

Dursun Karataş ve Paşa Güven ile birlikte Devrimci Sol’da yer alan Uluer, 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yaptı.

 12 Eylül darbesi sırasında ilk arananlar listesinde yer alan Uluer, yurtdışına çıkıp bir süre Filistin'de gerilla eğitmi aldıktan sonra sonra Avrupa’da yaşamaya başladı. 

Aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sebebiyle sonra Türkiye’ye dönen Uluer, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı oldu. 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katılan Uluer, ÖDP Parti Meclisi üyeliği yapmıştı.  Daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyeliğine seçilen Uluer, Haziran 2015 seçimlerinde HDP İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu.