Buca’da veliler okulları kapatılmasın diye eylemde: ‘OHAL var diyerek korkutmak istediler’

Buca’da veliler okulları kapatılmasın diye eylemde: ‘OHAL var diyerek korkutmak istediler’

İzmir Buca’da bulunan 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun ‘öğrenci yetersizliği’ iddiasıyla kapatılmasına veliler ve mahalle sakinlerinden tepki geldi.

İzmir Buca'daki 80. Yıl Betontaş İlkokulu’nun velileri okullarının kapanmasını protesto etmek amacıyla bugün okul önündeydi. Bir basın açıklaması yapan veliler, amaçlarının sadece çocuklarının geleceği olan okullarına sahip çıkmak olduğunu söyledi. Bir veli de “OHAL var” denilerek korkutulmak istendiklerini söyledi.

Veliler adına açıklamayı yapan Mahir Kılıç, bu eylemin okullarının kapanmaması için attıkları ilk adım olduğunu belirterek, “Okulumuzun süre olmadan eğitime devam etmesini istiyoruz. Çünkü bize sadece 1 yıllığına bu kararın dondurulduğu söylendi. Biz dondurulma kararı istemiyoruz. Sonuna kadar okulun gerçek sahiplerinin bizler ve çocuklar olduğunun altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

“İNSANLAR KORKUTULDUKLARI İÇİN GELMEDİ”

Velilerden Gurbet Tanyıldızı da bin 500 kişilik imza topladıklarını ancak diğer velilerin “OHAL’de eylem yapmak yasak” denilerek korkutuldukları için basın açıklamasına katılmadıklarını söyledi.

Veli Tanyıldızı şöyle devam etti: “Bin 500 kişilik imza toplandı. Bugün burası çok kalabalık olacaktı. Dün bizi yıldırmak adına “OHAL var eylem yapmanız yasak” denildi. Biz yasadışı bir şey yapmıyoruz. Sadece çocuklarımızın okuluna sahip çıkıyoruz.

“BURADAKİ AİLELERİN HEPSİ DAR GELİRLİ”

Eğer ben bunun için ceza alacaksam razıyım. Buradakilerin hepsi dar gelirli aileler. Dibimde okul varken ben neden çocuğumu başka semte göndereyim?

Çocuğum burada okusun istiyorum. Ben 12 yıldır burada oturuyorum. Neden hakkım olan bir şey alınıyor? Sayı yetersiz deniliyor. 250 kişilik okul 350 kişi oldu. Servisle gönderin diyorlar. Benim servise verecek param yok. 3 tane çocuğum var hepsini nasıl servise vereyim?  Sadece kendim için değil buradaki herkes için söylüyorum. Buradaki veliler parası olamadığı için öğlen yemeğini okula getirip yediriyor.”

İMAM HATİP İDDİASI 

Bir başka veli de okulun kapatılmasının asıl nedeninin imam hatibe dönüştürülmesi olduğunu öne sürdü.

MİLLİ EĞİTİME DİLEKÇE YAZILDI

Veliler okulun kapatılmaması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dilekçe yazdı.

Dilekçede şunlar dendi:

“Karanfil Mahallesi 1106 Sokak No:15/1 Evka/Buca/İzmir’de bulunan “80.yıl Betontaş İlkokulu’nun “öğrenci yetersizliği” nedeniyle kapatılacağına dair bir karar alındığını öğrenmiş olduk.

Okulumuzun fiziki kapasitesi, sınıfların büyüklüğü dikkate alındığında okul mevcudunun yeterli olduğunu düşünmekteyiz.

Öğrenci velileri ve çevre sakinleri olarak okuldaki eğitimden çok memnunuz. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında 100 dolayında yeni kayıt yapılmıştır. Çok tercih edilen bir okul olduğu için kayıtlar halen devam etmektedir. Bu nedenle okulumuzun kapatılma kararının kaldırılmasını arz ederiz. “

DAHA FAZLA