'Bu yüksek işsizlik oranlarını bile mumla arar hale gelebiliriz'

'Bu yüksek işsizlik oranlarını bile mumla arar hale gelebiliriz'

Hürriyet yazarı Erdal Sağlam, temmuz ayı işsizlik oranlarının işsizliğin artmaya devam ettiğini, yüksek büyüme oranlarının istihdama istendiği kadar katkı sağlamadığını gösterdiğini yazdı.

Hürriyet'in ekonomi yazarı Erdal Sağlam temmuz ayı işsizlik oranlarının açıklanmasının ardından kaleme aldığı yazıda, işsizliğin artmaya devam ettiğini ve yüksek büyüme oranlarının istihdama istendiği kadar katkı sağlamadığını yazdı. Sağlam, işsizlik sorununun çözümü için alınacak çok yol olduğunu ancak en önce bu yolların uygulanmasını engelleyen OHAL’in kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Sağlam, "İleriye dönük işsizlik oranları konusunda umutlu olmak pek mümkün değil" ifadelerine yer verdiği yazısında "Ekonomik risklerin yanında iç ve dış politika gelişmeleri de, ileriye dönük mevcut büyüme oranlarının sürdürülmesinin bile çok zor olacağını gösteriyor" dedi.

Erdal Sağlam'ın Hürriyet'te yayınlanan köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Dün açıklanan temmuz ayı işsizlik oranı üzerine bir arkadaşımız mevcut durumu şu mesajla özetlemiş: 3 milyon 443 bin kişi işsiz; oranı yüzde 10.7. Her 3 genç kadından biri hem işsiz hem eğitimsiz. Çalışanların yüzde 35’i kayıt dışı...

Buna karşılık daha dün, olağanüstü halin bir kez daha uzatılması kararı verildi. Halbuki OHAL ile artık yol alınamayacağını, ekonominin OHAL mağduriyetinin arttığını, işlerin tıkanmaya başladığını, artık AKP’ye yakın işadamları bile artık telaffuz eder hale geldi..

Özetle; işsizlik sorununun çözümü için alınacak yol çok ama, en önce bu yolların uygulanmasını engelleyen OHAL’in kaldırılması gerekiyor. Bu yolla iç politika, diplomasi ve ekonomide normalleşme sağlanması, artık en acil konu.

Aksi takdirde bu yüksek işsizlik oranlarını bile mumla arar hale geliriz."

DAHA FAZLA