'Bu suça ortak olmayacağız' diyen akademisyenlere 7,5 yıl hapis talebi

'Bu suça ortak olmayacağız' diyen akademisyenlere 7,5 yıl hapis talebi

İstanbul ve Galatasaray Üniversitesi’ndeki “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenler hakkında hazırlanan iddianamede, “terör örgütü propogandası” suçlamasıyla 7,5 yıl hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Güneydoğu Anadolu’da silahların susması için “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerin alenen PKK/KCK propogandası yaptığı iddia edildi. Başsavcılık, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un bir aydır tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen bildiri için “PKK terör örgütü propagandasına ısrarla devam edilerek diğer şüphelilerin bildiri altındaki imzalarından vazgeçmelerinin engellenmesinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletine halen meydan okuyabildiklerini göstermenin amaçlandığı”  iddiasında bulundu.

Savcı İsmet Bozkurt’un hazırladığı iddianamede yayınlanan bildirinin gerçek dışı olduğu iddia edilirken bu durumun kendiliğinden gelişmediği ve “Türkiye’yi uluslararası kamuoyunun hedefi haline getirmek isteyenlerin düzenlediği bir komplo olduğu” teorileri ortaya atıldı.

DAHA FAZLA