Bu kadar gider Çavuşoğlu'na yetti: Beş milyon Alman turist bekliyoruz

Bu kadar gider Çavuşoğlu'na yetti: Beş milyon Alman turist bekliyoruz

Berlin'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl sürekli diplomatik kriz yaşadıkları Almanya'dan Türkiye'ye 5 milyondan Alman turist beklediklerini söyledi.

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'nı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl Türkiye'de tatil yapacak olan Alman turistlerin sayısında artış beklediklerini söyledi. Fuarda açıklama yapan Çavuşoğlu, Türkiye'ye 5 milyondan fazla turist gelmesini beklediklerini ifade ederek ciddi bir artış gördüğünü söyledi. Çavuşoğlu'nun yıl boyunca gergin bir ilişki görüntüsü verdikleri Almanya'dan böyle bir ilgi beklemesi ise şaşırttı

Bakan, 2015 yılında Almanya'dan Türkiye'ye 5 milyon 600 bin turistin geldiğine işaret ederek bu rakama 2018 sonuna dek ulaşılabileceğini belirtti.

KRİZ İKİ MİLYON TURİSTE MALOLMUŞTU

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal sırasında çok sayıda Alman vatandaşının tutuklanması ve terör saldırıları endişesi sebebiyle Türkiye'ye giden Alman turist sayısı geçen yıl azalarak 3 milyon 600 bine gerilemişti. 

ALMANYA'YA UYARI

Çavuşoğlu, fuarda yaptığı açıklamada bir kez daha Alman hükümetinden Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını gözden geçirmesini istedi.