Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta Türkiye sinemalarında 7 yeni film vizyona giriyor.

22 Eylül 2017 Cuma haftasında vizyona giren filmleri derledik. Bu hafta Türkiye sinemalarında 3'ü yerli film vizyona giriyor. 
    
Ay Lav Yu Tuu

Yönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı ‘Ay Lav Yu’nun 6 yıl arayla gelen devam halkası "Ay Lav Yu Tuu" filminde, Amerika’da eğitim alıp köyü Tınne’ye dönen İbrahim’in iki kültür arasında yaşadıklarını anlatılıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Ayça Damgacı, Josh Folan, Ayşenil Şamlıoğlu, Kevork Malikyan, Tuna Orhan, Veysi Aslan, Gizem Karaca ve Bora Akkaş yer alıyor.

Kingsman: Altın Çember

Vaughn'un yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu serinin ikinci filmi "Kingsman: Altın Çember", karargahları yıkılan Kingsman gizli servisi ajanlarının, dünyayı kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu ediniyor.

Eggsy olarak ilk filmde karşımıza çıkan Taron Egerton ve ajan Harry olarak tanıdığımız Colin Firth'ü tekrar geri döndüren filmde ajanların teknoloji uzmanı Ginger rolünde Halle Berry eşlik ederken, Pedro Pascal Jack adında bir ajan, filmin kötü karakteri Poppy de ödüllü oyuncu Julianne Moore olacak.

Atçalı Kel Mehmet

Atçalı Kel Mehmet, Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde yaşamış Ege bölgesinin ilk efelerinden biridir. Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlar ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilir. Atçalı’nın ölüm fermanı verilir ve Atçalı Kel Mehmet Efe köyden kaçıp dağlara sığınarak, hayatını kurtarır.

Ege bölgesinin en sevilen halk kahramanlarından biri olan Atçalı Kel Mehmet Efe’yi beyazperdede Gökhan Keser canlandırırken filmin yönetmenliğini ise Ümit Efekan üstleniyor.

Kaçış Odası

Los Angeles'ta yaşayan 4 genç, korku filmi tutkunu Jeff ve Ben ile kız arkadaşları Jess ve Angie, günümüzün popüler oyunlarından olan kaçış odası oyununa dahil olur. Bir odada kilitli olan arkadaşlar çıkış yolunu zekalarını kullanarak bulacak ve iyi zaman geçireceklerdir. Ancak işler planlandığı gibi gitmez. Zira duvara zincirle bağlı, maskeli birisinin daha odada olduğunu fark ederler, odada bir katil vardır. Arkadaş grubu 55 dakika içinde çıkış yolunu bulmalı ve yenemeyecekleri bu düşman onları yok etmeden canlı olarak odadan kurtulmalıdır.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Peter Dukes'un üstlendiği filmin başrollerinde ise Skeet Ulrich, Sean Young, Christine Donlon var.

Elly Hakkında

Yönetmenliğini Asghar Farhadi'nin yaptığı filmde, Ahmed, Almanya'da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran'ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmed'in gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar. Bu tatili düzenlemek, gruptaki kadınlardan birinin, Sepideh'in sorumluluğundadır. Sepideh, gruptaki arkadaşlarının haberi olmaksızın, Elly'yi de davet eder. Almanya'da yaptığı mutsuz evlilikten henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla bir yuva kurmak istemektedir. Bunu bilen arkadaş grubu, Sepideh'in Elly'yi niçin davet ettiğini yavaş yavaş anlarlar. Tatilin ikinci gününde, her şey iyi gidiyor gibi gözükürken bir olay neticesinde Elly ortadan kaybolur.


    
İz

Astroloji tutkunu, vejetaryen ve hayvan hakları savunucusu Janina, emekliliğinden bu yana kasabada öğretmenlik yapmaktadır. Dağ evinde tek başına huzurlu bir hayat yaşayan Janina’nın çok sevdiği iki köpeği ansızın ortadan kaybolur ve bir komşusu öldürülür. Çok geçmeden kasabada başka cinayetler de işlenir. Kasaba halkı ve polisin araştırmalarının sonuçsuz kalması üzerine Janina, bu cinayetlerin izini kendisi takip etmeye başlar.

Agnieszka Holland tarafından yönetilen Olga Tokarczuk'un romanından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Jakub Gierszal, Katarzyna Herman ve Andrzej Grabowski yer alıyor.

Tarla

Cemil Ağacıkoğlu'nun yönetmenliğindeki filmde, hırslı ve biraz da hayalperest bir adam olan Tarık'ın işleri planladığı gibi gitmez. Borç batağına girmiştir üstüne üstlük eve ve işyerine haciz gelmiştir. Bu durum evliliğini de sarsmaktadır. Borçlarını kapatmak için memleketindeki tarlayı satmayı düşünür. Ama ailesinin olurunu almalıdır. Babası biraz çekimser davransa da annesi onu da ikna eder; böylece ellerindeki yegâne tarlayı Tarık'a vermeyi kabul ederler. Fakat küçük kardeş Emre, abisine yardımcı olmak için onunla beraber İstanbul´a gidecektir. İki kardeş İstanbul'a ilerlerken, ikisi de zamanda geriye gidecek, geçmişte yaşadıklarını sorgulamaya başlayacaklardır.

DAHA FAZLA