Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta Türkiye sinemalarında 8 yeni film vizyona giriyor.

15 Eylül haftasında toplam 8 film gösterime girdi. Haftanın filmleri arasında yönetmen Andrés Muschietti'nin "O" filmi de bulunuyor. Stephen King'in 1986 yılında yayınlanmış aynı isimli romanından uyarlanmasıyla dikkat çeken film, bir doğaüstü korku filmi.

15 EYLÜL HAFTASI VİZYONA GİREN FİLMLER

O

O (orijinal adı: It); Stephen King'in 1986 yılında yayınlanmış aynı isimli romanından uyarlanan, 2017 çıkışlı Amerikan yapımı bir doğaüstü korku filmi. Andrés Muschietti tarafından yönetilen filmin senaryosu Chase Palmer, Cary Fukunaga ve Gary Dauberman yazıldı.

Filmde, kurbanlarının korku ve fobilerini sömürerek dehşete düşüren "O" isimli bir varlığın, korkunç yollarla terörize ettiği 7 küçük çocuğun hikâyesi anlatılmaktadır. Roman, daha önceden 1990 yılında yayınlanmış aynı adlı bir minidiziye de uyarlanmıştı.

Suikastçı

Suikastçı (orijinal adı: Amerikan Assassin) Michael Cuesta'nın yönettiği ve Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick ve Marshall Herskovitz'in yazdığı, Vince Flynn'in 2010'da yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan Amerikan yapımı bir aksiyon filmi. Hayatı trajedilerle geçen Mitch, CIA Genel Müdür Yardımcısı Irene Kennedy tarafından işe alınır.  İkili, kendilerini tehlikeli bir mücadelenin içinde bulurlar.

Kocaayak ve Oğlu

Kocaayak ve Oğlu (orijinal adı: The Son of Bigfoot) animasyon filmi, Ben Stassen ve Jeremy Degruson yönetmenliğinde efsanelere konu olan Kocaayak ile onu arayan oğlunun macerasını anlatıyor. 13 yaşındaki Adam çok uzun süredir kayıp olan gizemli babasının peşinden bir yolculuğa çıkar. Bir süre sonra Adam babasının ünlü Kocaayak efsanesinden başkası olmadığını anlar. Babası yıllardır ormanda saklanmaktadır, böylece kendisini ve ailesini DNA'sının peşinde olan Hair Co. Adındaki şirketten koruyacaktır.

Baba oğul kaybettikleri zamanı telafi etmeye çalışırlarken, Adam kendisinde de gizli güçler olduğunu keşfeder. Ancak babasını ararken Hair Co. yetkililerinin de peşinde olduğunu fark ettiğinde çok geç olacaktır.

Aşk Notları

Aşk Notları (orijinal adı: The History of Love) yönetmen Radu Mihaileanu tarafından, Nicole Krauss’un 2006 yılında yayımlanan romanından sinemaya uyarlandı. Vaktiyle Nazi Almanyasından kaçan ve günümüz New York’unda geçmişteki aşkının hayaliyle yaşayan Polonyalı göçmen Leo ile Brooklyn’de annesinin uzun süren yalnızlığına çare bulmak isteyen ve onun yeniden evlenebilmesi için ideal eş adayı arayışına giren Alma’nın yolları kesişir. Genç Alma, annesine yeni bir eş ararken, kendisini de sınıf arkadaşı Misha’ya ilgi duyarken bulur ve aşkı keşfeder.

Benzersiz

Benzersiz filminin yönetmenliğini, senarsitliğini ve yapımcılığını İlker Sarı üstleniyor. Kendi halinde bir eczacı olan başrol, bir gece nöbet tutarken başına talihsiz bir kaza gelir. Bu kazadan sonra ağır bir ameliyat geçirir ve gözünü farklı biri olarak açar. Bu süreç sonrası gerçek benliğini sorgulamaya ve hakikatin peşinde kendini aramaya başlar. Ancak bu süreç hem onun için hem de çevresindekiler için oldukça zorlu geçecektir.

Korkacak Bi'şey Yok

Yönetmenliğini Burak Donay'ın yaptığı Korkacak Bi'şey Yok, yolları Edirne Uzunköprü'ye düşen Seko ve arkadaşlarının maceralarını ele alıyor. İstanbul'da yaşayan ve kısa yoldan para kazanmanın peşinde olan Serkan, maddi sıkıntısı olmayan arkadaşlarından yapacakları tatili ayarlamak için yüklü bir para alır. Ancak bütün parayı, zaten borçlu olduğu kumar çetesinin masalarında kaybeder. Hemen plan değiştiren Seko, arkadaşlarını Edirne'nin Uzunköprü ilçesine götürür. Burada başlarına maceralı olaylar gelir, nitekim çete de onların peşine düşmüştür.

Örümcek

Sedat Ergen'in yönetmenliğini yapıp başrolünde yer aldığı Örümcek filminin çekimleri İstanbul’da gerçekleşti. Serhat ve Gizem iki eski sevgilidir. Çok iyi bir arkadaş çevreleri vardır. Serhat bir türlü işlerini yoluna koyamaz ve uzak bir yere gider. Bu arada Gizem Kemal ile tanışır. Kemal hastalık derecesinde kıskanç biridir. Her şey yolunda giderken Gizem’in Kemal’e gelen bir mesajı görmesiyle hayatı tekrar değişir. Serhat ve Gizem’in çok sevdiği bir genç olan Ümit ortadan kaybolmuştur. Uzun bir zaman sonra bir araya gelen iki sevgili eski arkadaş çevresinden de yardım alarak bu olayı çözmeye karar verirler.

Ver Kaç

Yönetmenliğini Orçun Benli’nin üstlendiği Ver Kaç duygusal, samimi mahalle hikayesini farklı bir dille beyaz perdeye aktarıyor. Sedat ile Fikret yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyen aynı mahallenin iki gencidir. Tek sevdaları Kadırga Spor Kulübü’dür. Kadırga Spor Kulübü çim sahaya geçemeyecek kadar yoksul bir kulüptür ve kurtarıcı olarak Hakan isimli bir futbolcuyu transfer etmek istemektedirler. Transfer için kulübün eskilerinden Tevfik Amca arabasını bağışlar. Transfer tarihinin yaklaşması ve arabayı satmak için zamana ihtiyaçları olduğundan Sedat parayı eski sevgilisi Nazlı’nın abisi olan Reşat’tan ister. Reşat eski bir mahallelidir. Ancak zaman içinde zenginleşmiş ve başka bir hayata geçmiştir. Reşat, Sedat’a senet karşılığı istediği parayı verir. Ancak Sedat’ın hesap etmediği bir şey vardır, o da arabanın çalınmasıdır. Sedat bir yandan Cengiz, bir yandan Reşat, bir yandan da Tarık’la mücadele ederken öbür yandan Kadırga’nın tarihi düşmanları Sazlıkspor karşısında muvaffak olabilmesi için mücadele edecektir.

DAHA FAZLA