Bronz çağı bira üretiminin izleri bulundu

Bronz çağı bira üretiminin izleri bulundu

Batı Kıbrıs’taki Paphos sit alanında Bronz çağına tarihlenen yerleşmede bira üretim işlikleri bulundu.

Batı Kıbrıs’ta Paphos sit alanında kazı yapan arkeologlar, son buluntular ışığında Tunç çağına tarihlenen yerleşmede bira üretim işlikleri bulduklarını açıkladılar.

Buluntulardan yola çıkan arkeologlar, Paphoslular ve etrafındaki insanların bundan 3000 yıl önce Paphos birası içtiğini söylüyor. Araştırmacılar tıpkı günümüzde olduğu gibi o dönemde de alkolün eğlenme ve rahatlama amacıyla Bronz çağı insanları tarafından tüketildiğini belirtiyor.

Manchester Üniversitesi’nden uzmanlar, Kissonerga köyünde 2012 yılında bulunan fırının, maltları kurutmak amacıyla kullanılmış olduğunu söylüyor.

Arkeofili'de yer alan habere göre; kazı alanındaki son kanıtlara dayanarak, Paphos sakinlerinin sadece bira üretmedikleri, aynı zamanda muhtemelen biranın ticaretini de yaptıkları düşünülmekte.

Araştırmacıların yaptığı deneysel arkeoloji çalışmaları da oldukça önemli sonuçlar ortaya koyuyor. Paphos’ta üretilen Bronz çağı birası üzerinden yapılan deneysel çalışmalara dayanarak, 3000 yıl önce üretilen biranın günümüzdeki bira kıvamında olmasa da içilebilir olduğu belirtiliyor.

Arkeologlar, üzümden yapılan biraların biraz tatlı olduğunu, yabani mayalar kullanıldığında ise biranın kalitesinin oldukça düştüğünü söylüyor.

DAHA FAZLA