Brezilya'dan hayvan ithalatına elçilik önünde tepki

Brezilya'dan hayvan ithalatına elçilik önünde tepki

AKP'nin 'ucuz et' politikası kapsamında Brezilya’dan binlerce hayvanın sağlıksız koşullarda Türkiye’ye taşınmasının ortaya çıkması protesto edildi.

Türkiye’de hayvancılığın artık yapılamaz hale gelmesiyle yurt dışından et ithali de artmış durumda.

Brezilya’dan yola çıkan NADA isimli gemiden yansıyan görüntüler, ucuz et politikası kapsamında ithal edilen hayvanların ülkeye nasıl sağlıksız şekilde getirildiğini ortaya çıkarmıştı.

'UCUZ ET TİCARETİ SONUCU HAYVANLAR DIŞKILARINA BULANIYOR'

Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu üyeleri, Brezilya ile Türkiye arasındaki hayvan ticaretiyle ilgili Brezilya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde:

Brezilya'dan Türkiye'ye doğru yola çıkan NADA isimli gemide 27 bin inek dışkıları içinde taşınıyor. Bizler bu ineklerin sesine ses olmak için buradayız. Hayvan ticareti köle ticaretinden farksızdır. Sağlıksız bir ortamda bulunan bu ineklerin bir kısmı yolda ölmektedir. Ölen ineklerin bir kısmı makinelerden geçirilerek okyanusa atılmaktadır. Ölüm gemisinde Brezilya'dan yola çıkmadan önce kontroller yapılmış ve mahkeme geminin yola çıkmasının uygun olmadığına karar vermiştir. Yolsuzluk skandalıyla isimleri anılan politikacıların bu ranttan kendilerine aldıkları paylar olduğunu çok iyi biliyoruz.

Mersin Limanı'na 21 Şubat günü yanaşacak olan zulüm gemisi NADA'ya aracı olan Yıldız Shipping'in sorumlusu Mehmet Yıldız'a, zulüm tacirliğini yapan Minerva Foods'a ve Göktaşlar Et'e sesleniyoruz. Vazgeçin! Biz hayvan özgürlüğünü savunanlar olarak asla bu işin peşini bırakmayacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Unutmayın tarihi sahiplerin zulmü değil, kölelerin eşitlik ve özgürlük mücadelesi değiştirmiştir. Ucuz et politikalarının bir sonucu olarak hayvanlar dışkılarıyla beraber büyük bir eziyetle taşınıyor. Son kafes kırılana dek bu işin peşini bırakmayacağız