Brezilya'da altın arayıcıları bir kabileyi katletti

Brezilya'da altın arayıcıları bir kabileyi katletti

Brezilya polisi, altın arayıcılarının yerli bir kabileden 10 kişiyi öldürdüğü üzerine çıkan söylentiler sonucu bir araştırma başlattı.

Yaşanan katliamın bir bar konuşmasının çevredekiler tarafından kaydedilmesi üzerine ortaya çıktığı öğrenilen olayda, yaşanan katliamı ortaya çıkaran Yerli kabilelerle iletişim ve koruma koordinatörü Leila Silvia Burger şunları söyledi: "Gerçekten vahşice bir tutumdu. Yerlilerin kollarını ve bacaklarını nehre atıp nasıl eğlendiklerinden bahseden insanlar duydum."

Katliamın Peru sınırında bulunan yaklaşık 103 tane Dünya’nın geri kalanı ile hiçbir teması bulunmayan kabilenin yaşadığı Javari Vadi’sinde gerçekleştiği tahmin ediliyor. Brezilya polisinin verdiği bilgiye göre, olayın yaşandığı bölge herhangi bir resmi kuruluştan yaklaşık 12 saat uzaklıkta bulunuyor. Öte yandan altın arayıcıları ise suçlarını henüz itiraf etmiş değiller ve soruşturma devam ediyor. Yerli hakları savunan avukatlar ise katliamdan Brezilya hükümetini sorumlu tutuyor. Hükümet bu yıl kabileleri korumak için bulunan fonda kısıtlamaya gitmiş ve daha önce bulunan 19 güvenli alandan 5 i kapatılmıştı.