Bravo işçileri hakkını istiyor

Bravo işçileri hakkını istiyor

Dünya çapındaki Zara, Next ve Mango markaları için Türkiye'de üretim yapan Bravo ve BRV şirketlerinin sahibi, iflas ederek bir gecede kayıplara karıştı. Ortada kalan onlarca işçi ise üç aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları için haklarını arıyor.

Zara, Next ve Mango için üretim yapan Bravo ve BRV  şirketlerinin sahibi, 2016 yılının Temmuz ayında iflas ederek bir gecede kayıplara karıştı. Şirketin alacaklıları ise makinelere ve değerli eşyalara el koydu. Ortada kalan onlarca işçi ise Mayıs ayından beri alamadıkları üç aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları için haklarını arıyor.

İşçilerin bağlı bulunduğu DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Zara, Next ve Mango ile yapılan görüşmeler sonucunda; bu şirketlerin, işçilerin toplam alacağı ücretin sadece çeyreğinden biraz fazlasını ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

İŞÇİLER İÇİN İMZA KAMPANYASI

Maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan 140 Bravo işçisi, change.org'da bir imza kampanyası başlattı. İşçiler "Bu markaların güzel giysilerini ellerimizin emeği, gözlerimizin nuru ile yaptık. Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz." diyerek herkesi imza kampanyalarına destek olmaya çağırdılar.