Bozdağ'dan 'Afrin' açıklaması

Bozdağ'dan 'Afrin' açıklaması

Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Afrin operasyonu mesajı vererek, "Türkiye daha çok risk gerektiren bir adım atmak gerektiğinde bu adımı atmaktan çekinmeyecektir" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sarayda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

OHAL BİR KEZ DAHA UZATILDI

Toplantının ardından açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 19 Ocak'ta sona erecek OHAL'in 6'ncı defa uzatılması kararı alındığını açıkladı. 

'DAHA ÇOK RİSK GEREKTİREN BİR ADIM ATMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ'

ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile "sınır güvenlik gücü" kurmasına değinen Bozdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bölgede terör koridoru oluşturulması ve sınır güvenliği adı altında, terörist bir ordunun oluşturulup desteklenmesi Türkiye'nin sınır bütünlüğü açısından açık bir tehditti. Bunu herksin böyle görmesi gerekir.

Türkiye riskleri kaldırmak dışında daha çok risk gerektiren bir adım atmak gerektiğinde bu adımı atmaktan çekinmeyecektir. Türkiye sınırının yanı başında terör koridorunun oluşturulmasına, ordu kurulmasına, buna destek verilmesine defalarca karşı olduğunu söyledi.

SABRIN SON NOKTASINA GELDİK

Bunlara silah yardımı yapılmaması gerektiğinin defalarca altını çizdik. Türkiye bu noktada artık sabrının son noktasına gelmiştir. Kimse daha fazla sabır göstermesini beklememelidir.

Türkiye, ABD'ye ne istediğini çok net söyledi. "PKK terör örgütüdür. YPG bunun Suriye koludur. Türkiye de bu koalisyonun bir parçası, DEAŞ ile mücadeleyi biz yapalım" dedik. ABD Bir terör örgütüne karşı başka bir terör ile mücadele etmeyi seçti. "Terör örgütüne silah vermeyin" dedik. O silahların içerisinde hava un surlarına karşı kullanılacak silahlar da var. Binlerce TIR silah var. "Onların seri numaralarını alıyoruz" diyorlar. Biz araziden hangi silahların verildiğini, bunların ne kadar olduğunu çok net biliyoruz.

VERİLEN SİLAHLLARIN TOPLANMASI SON DERECE ÖNEMLİ

ABD'nin bize söyledikleri ile arazide yaptıklarının çok çelişkili olduğunu ifade etmek isteriz. Çağrıda bulunuyoruz. Verilen silahların toplanması ellerinden alınması son derece önemlidir. Bölgede terör koridoru oluşturulma gayretlerine destek verilmemesi gerek. Biz ABD ile müttefiğiz. NATO'da birlikte çalışıyoruz. Böyle bir durumda yapılması gereken bellidir. Açıklamalara elbette bakacağız ama açıklamaların arazideki uygulamalarına da bakacağız.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NU HEDEF ALDI

Bozdağ açıklamasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

Ana muhalefet partisi iktidar alternatifidir. CHP il kongresini yaptı. Bir il başkanı seçti. CHP gibi Türkiye'nin en eski partisinin İstanbul gibi bir ilinin başkanlığını devletine seri katil diyen yaklaşımlar ortaya koyan, milli değeleri ile kavgası olan, sokak eylemcisi, marjinal zihniyete sahip birisini il başkanı seçilmiş olması çok manidardır. Türkiye ve CHP adına üzücüdür. CHP marjinal bir zihniyetin yanında saf tutmuştur. Bu çok net bir şekilde görünüyor. Buna da en büyük itirazı CHP'ye oy veren vatandaşımızın yapacağını görüyoruz. Bu devlete seri katil diyen birini partisine il başkanı yapamaz. CHP gittikçe marjinalleşmektedir. Demokrasi var, sandık var. Vatandaşımız mili ve manevi değerlerimizle kavgası olan, kadınlara da hakaret eden birisini il başkanı yapmanın bedelini elbette sandıkta ödetecektir. Türkiye'de ilk kez böyle bir il başkanı oldu. Biz tepkimizi koyduk, bundan sonrası onların bileceği iştir.