Bozdağ rezerve soruya cevap verdi

Bozdağ rezerve soruya cevap verdi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamalarda ABD'nin işbirliği teklifine ve Türkiye'nin Rusya'ya herhangi bir garanti verilmediğine değindi. Bir "gazeteci" tarafından sorulan soru hükümet eliyle hazırlanmış gibiydi. Gazeteci, "Harekata eleştirilerde geliyor, özellikle HDP cephesinden bazı milletvekillerinin attığı tweetler vardı. Vatandaşları eyleme yönelik sokağa çıkın çağrısına ilişkin. Savcılık tabi soruşturma başlattı ama olası bu tarz eylemler için ek tedbir alınacak mı? Soruşturmanın ötesinde yapılacak bir güvenlik önlemi var mı?" şeklinde soru yöneltti.

Bozdağ ise bu soruya, " Bazı siyasiler sokaklara davet ediyorlar, terör örgütlerine destek veren çalışmalarda bulunuyorlar. Terör örgütlerine propandası yapanlara nasıl muamale yapıyorsak aynı muamaleyi göstereceğiz." şeklinde cevap verdi.

'TÜRKİYE RUSYA'YA GARANTİ VERMEDİ'

Bozdağ operasyonun Afrin ile sınırlı kalacağı konusunda herhangi bir taahhüt vermediklerini belirterek, " Türkiye'nin bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Harekatın hedefi zaten Afrin bölgesidir. Bunun için herhangi yeni bir garanti vermeye gerek yoktur. Fırat Kalkanı harekatı da hedeflendiği bölgelerde icra edilmiştir. Türkiye harekat başlamadan önce nerede başlayacağı açıklanmıştır." şeklinde konuştu.

'İŞBİRLİĞİNİN YOLU BELLİ'

ABD'nin güvenli bölge teklifine de değinen Bozdağ, " Verilen silahları toplamalılar. Geri toplanacağı da Türkiye'ye söylenmişti. İşbirliğinin yolu belli; silah verilmesinin durdurulması, verilen silahların da toplanması gerekiyor. İşbirliğine hazırız." dedi.