Bozdağ: Katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir

Bozdağ: Katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD ve İsrail'in katliamı ortak yaptığını söyledi. Ancak AKP'nin bu katliamdaki payını unuttu.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Gazze'deki protestolarda 50'den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bugünün tarihe 'Kanlı Pazartesi' olarak geçeceğini söyledi. Bozdağ, "Bugünkü katliam ABD ve İsrail'in ortak eseridir. ABD'nin eline Filistinlilerin kanı bulaşmıştır" dedi. İsrail ve ABD ile ikili ilişkilerini sıkı tutan AKP'nin Hükümet Sözcüsü olan Bozdağ, Filistin halkının bugün geldiği durumdaki paylarını da görmezden geldi.

Bozdağ'ın, "Biz, Filistin davasının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yılmaz bir savunucusu olmaya devam edeceğiz." sözleri ise akıllara, İsrail ile imzalanan ticari ve askeri anlaşmaları getirdi. AKP, Mavi Marmara olayı sonrasında İsrail'den aldığı tazminatla, davanın peşini bırakmış ve İslamcıların bir bölümünden de eleştiri almıştı.

'AF YOK'

Gazetecilerin af' konusundaki sorusunu da yanıtlayan Bozdağ, "MHP ayrı bir parti, Ak Parti ayrı bir parti. Her parti kedi görüşünü oluşturmak, dile getirmekte serbesttir. Biz bu ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde dile getirdi. Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. 

3 GÜN YAS

bozdağ ayrıca, "Kudüs'te yaşanan saldırılar ve bu saldırılar sonrası meydana gelen katliam nedeniyle Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla 3 gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir." dedi.