Bozdağ harikalar diyarında: Tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı?

Bozdağ harikalar diyarında: Tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hukuksuz bir şekilde tutuklanan yurttaşları görmezden gelerek, "Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni görevi nedeniyle gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı.

Bozdağ gazetecilerin, OHAL döneminde tutuklanan gazetecilere ilişkin sorusu üzerine, gazetecilerin gazetecilik yaptıkları için tutuklanmadığını öne sürerek, "Türkiye cezaevlerinde mesleği gazeteci olan kişiler, değişik suç isnatları nedeniyle tutuklu oldukları gibi, bazıları da suçu sabit olduğu için mahkeme kararıyla cezalandırılmışlar, hükümlüler. Bir kısmının suçu sabit, şu anda infaz ediliyor. Bir kısmının isnatlar nedeniyle, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklu yargılaması devam ediyor" yanıtını verdi. 

"TWEET ATTI DİYE TUTUKLANAN VAR MI"

Bozdağ, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ya da tutuklanan yurttaşlara ilişkin açıklamasında ise, "Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, 'Bir tweet attı, adam tutuklandı'. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, 'Tweet'inde ne dedi?' Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor" ifadelerini kullandı.