Bozdağ: Hadım yasal dayanağa kavuşturulacak

Bozdağ: Hadım yasal dayanağa kavuşturulacak

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, “Hadım yasal dayanağa kavuşturulmaktadır” dedi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı saat 13.15'te başladı.

Toplantıyla ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

HADIM YASALLAŞIYOR

Bozdağ cinsel istismar yasasına ilişkin, "Başbakan Yardımcımız sayın Recep Akdağ, çocukların istismarının önlenmesine dönük çalışmalar hakkında Bakanlar Kurulumuza bir bilgilendirme yapmıştır. Bakanlar Kurulumuzda konu enine boyuna müzakere edilmiştir. Bakanlar Kurulumuz bazı tavsiyelerde bulunmuştur. En kısa sürede detaylar paylaşılacak. Cezalar artırılmaktadır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Suçluların cezalarının infazından sonraki süreçte de takibi zorunlu hale getirilmektedir. Adres bilgileri güvenlik birimlerine olacak ve bunlar hayatları boyunca kontrol altında olacaklardır. Risk araştırmaları yapılacak, her yıl tekrar edilecek. Kamuda ve özel sektörde bu suçlarla yargılanan ve ceza alan kişiler, özel sektörde çalıştığı kuruma da bilgilendirme yapılacaktır" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN KAPATILMASI

Bozdağ ABD Büyükelçiliği'nin bir günlük süreyle kapatılmasına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Bu kararı yetkili makamlarımıza iletmiştir. Ancak bu karar siyasi bir karar değil sadece güvenlik riskleri nedeniyle alınmış bir karardır. ABD Büyükelçiliği elindeki bazı bilgileri Türk istihbaratı ve güvenlik birimleriyle paylaşmıştır. Güvenlik güçlerimiz de gerekli tedbirleri almış adımları atmıştır. Önemli neticeler elde edilmiştir. ABD’nin İstanbul ve Adana konsoloslukları bugün de faaliyetlerini sürdürmektedirler."

2 YUNAN ASKERİN TUTUKLANMASI

Bozdağ, tutuklu 2 Yunan askeri hakkında yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

"Yunanistan'dan Türkiye sınırını geçen 2 askerin Türkiye'de tutuklanması hususu bir takas konusu değildir. Ne Yunanistan hükümeti Türkiye'den talepte bulunmuştur, ne de Türkiye bir talepte bulunmuştur. Bu askerler, askeri yasak bölgelere girme ve askeri casusluk suçlarından soruşturmaya tabi tutulmuştur. Tutuklanmalarına karar verilmiştir. Darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesi Türkiye'nin haklı olduğu bir konudur. Yunanistan'ın gereğini yapmakla yükümlü olduğu mükellefiyetler vardır. İkisi ayrı şeylerdir. Yerine getirilmesinin doğru olduğuna inaniyoruz. Bunların takas konusu yapılması, Türkiye'nin darbecilerin Türkiye'ye iadesi konusundaki talebini hafifletir diye düşünüyoruz."

 Seçim güvenliğine ilişkin düzenlemeler, seçimin güvenliğini sağlamak için konuşulmuş düzenlerdir. Seçim güvenliği için bir apartmanda oturanlar aynı sandıkta oy kullanınca terör örgütü bunları fişliyor, tehdit ediyor. YSK bu konuda düzenleme yapacak. Aynı apartmanda oturanların farklı sandıkta oy kullanması seçim güvenliği için getirilmiş düzenlemelerdir. 

'TÜRKİYE'NİN EN İYİ YAPTIĞI İŞLERİN BAŞINDA SEÇİM GELİYOR'

Bozdağ, seçim güvenliği hakkında ise şunları söyledi:

"Seçim çevresinde 15 metrelik bir alanı kapsıyor. Polisin girmesi konusu. Polis, çağrı üzerine ihbar üzerine gelecek. Terörist, sivil kıyafetle geliyor sandık bölgesine giriyor. Vatandaş ona bir şey diyemiyor, sandık görevlileri bir şey diyemiyor. Napacağız? PKK, seçime mücadele edecek biz buna seyirci mi kalacağız?

Türkiye'nin en iyi yaptığı işlerin başında seçim gelir. Çünkü bizde YSK seçim yapmaz, sadece kontrol eder. Seçimi partiler yapar. "