Bozdağ Diyanet’in çocuk istismarı fetvasını böyle savundu: Bazıları bu cevapları beğenmeyebilir

Bozdağ Diyanet’in çocuk istismarı fetvasını böyle savundu: Bazıları bu cevapları beğenmeyebilir

“9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” açıklaması yapan Diyanet’i savunan Bozdağ, “Şimdi bazıları bu cevapları beğenmeyebilir. Siz beğenin diye vermiyor zaten o cevapları” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet’in skandal fetvasına yöneltilen eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyanet’in “9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” fetvasının yalan olduğunu savunan Bozdağ, “Din İşleri Yüksek Kurulu diye yüksek bir kurul var, burada din konusunda hakikaten çok usta, çok iyi yetişmiş uzman, bilim insanları var. Bunlar Kur’an’a, sünnete, icmaya, kıyasa yani İslam’ın sahih kaynaklarına göre kendilerine sorulan soruları incelerler ve onlara İslam’a uygun cevaplar verirler. Şimdi bazıları bu cevapları beğenmeyebilir. Siz beğenin diye vermiyor zaten o cevapları. Diyanetin uyacağı tek kanun var, O da Allah’ın kanunudur” diye konuştu.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, Diyanetin Türkiye’de bazı çevrelerin hep hedefinde olduğunu ileri sürdü.

“Bazı çevreler din deyince, Kur’an deyince, İslam deyince, peygamber deyince, sünnet deyince, fetva deyince tüyleri diken diken oluyor” diyen Bozdağ, “9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir” fetvası veren Diyanet’i bu sözlerle savundu:

“Mesela son çocukların evlenmesiyle ilgili haberler. Diyanet böyle bir açıklama yaptı diye veriyorlar. Yalan söylüyorlar, Diyanetin böyle bir açıklaması yok. Yani bir gazete, gazetecilik meslek etik ilklerine göre gazetecilik yapmaz mı? Yapması lazım doğrusu bu. O zaman ben bir açıklama yaptımsa diyeceksin ki: “ Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şu açıklamayı yaptı” tırnak içinde onu ver. Ama ben bir açıklama yapmadıysam yapmadığım bir açıklamayı benim yapmış gibi benim adıma gazetenizde, gazetelerinizde televizyonlarınızda haber konusu yaparsınız, bu haberi yapanlar ahlaktan bahsedemezler.”

DİYANET’E DEĞİL, SKANDALI HABERLEŞTİRENE İŞLEM!

Bozdağ, açıklamasında skandalı haber yapan Sözcü gazetesine ilişkin de “Şimdi Diyanet bununla ilgili hukuki işlemleri başlattı bildiğim kadarıyla” diye konuştu.

BOZDAĞ: DİYANET SİZ BEĞENİN DİYE VERMİYOR FETVAYI

Diyanet’in cevaplarının bazı çevrelerce beğenilmediğini söyleyen Bozdağ, ‘sizin beğeninize göre mi fetva verecek?’ savunmasını yaptı.

Bozdağ’ın skandal sözleri şu şekilde:

"Din İşleri Yüksek Kurulu diye yüksek bir kurul var, burada din konusunda hakikaten çok usta, çok iyi yetişmiş uzman, bilim insanları var. Bunlar Kur’an’a, sünnete, icmaya, kıyasa yani İslam’ın sahih kaynaklarına göre kendilerine sorulan soruları incelerler ve onlara İslam’a uygun cevaplar verirler. Şimdi bazıları bu cevapları beğenmeyebilir. Siz beğenin diye vermiyor zaten o cevapları.

Siz soruyorsunuz İslam’da bu konu nedir diye. O da diyor ki; İslam’da bu konu budur diye cevap veriyor. Siz ona inanır uyarsınız, uygularsınız o ayrı bir şey. Yok inanmazsınız. O da yine sizin bileceğiniz bir şey. Diyanetten sizin sorduğunu bu. Ama bazı gazeteciler, eskiden bu yana var bu. Diyanetten habere sıkıştıklarında işte arıyorlar alo fetva hattını. Bir vatandaş gibi kendilerini takdim edip oradan bir cevap alıp onu yansıtanlar çok oldu geçmişte. Şimdi de benzer şekilde bakıyorsunuz Diyanetin yayınlarından, oradan alıntı buradan alıntı oluşturulmuş bir haberi Diyanetin açıklaması gibi takdim ediyorlar. Buradan bir kez daha söylüyorum Diyanetin böyle bir açıklaması yoktur. Diyanet kim ki böyle bir açıklama yaptı diyorsa o yalan söylüyor. “

ÇOCUK İSTİSMARI VE KADIN DÜŞMANI FETVALARIYLA ÜNLÜ DİYANET ‘GÜVEN MÜESSESİ’ İMİŞ!

Kadın düşmanı ve çocuk istismarına neden olacak skandal fetvalarıyla bilinen Diyanet’in ‘güven müessesi’ olduğunu iddia eden Bozdağ Diyanet’i savunmaya şu sözlerle devam etti: “Diyanet dini konularda vatandaş tarafından başvurulan bir güven müessesi. Şimdi o güven duygusunu, Diyanete bakışı olumsuz etkilemek ve onu yok etmek istiyorlar. Yani Diyanete düşmanlıkların sebebini ben oraya bağlıyorum. Diyanet İslam ile ilgili konuşuyor, İslam’a ait konularda fetva veriyor, yorum yapıyor. Değerlendirme yapıyor. Şimdi insanlar aynı konuda farklı düşünebilir. Diyelim ki faiz konusunda Diyanet neye bakacak; Kur’an a bakacak. Piyango konusunda neye bakacak. Kur’an a bakacak. Şimdi diyor ki; vay böyle bir fetva nasıl verilir.”

‘KANUNA GÖRE Mİ FETVA İSTİYORSUN?’

Bozdağ’ın laiklik ilkesi ve hukuk devletini unuttuğu sözleri şöyle sürdü:

“Kardeşim Diyanetten bugünkü kanunlara göre fetva mı istiyorsun. Yoksa İslam’a göre mi fetva istiyorsun. Bir yandan fetva soruyor, bir yandan kanunlara uygun niye fetva vermiyor diyor. Diyanetin uyacağı tek kanun var, O da Allah’ın kanunudur fetva verirken. Ona uygun fetva veriyor.

Ama öte yandan bu eleştirenler hem soruyorlar hem de bu eleştiriyi yapıyorlar. Biraz da hükümeti yıpratmak için bunu yapıyorlar. Sanki hükümet küçük yaşta evlilikleri teşvik eden bir politika uyguluyormuş gibi bunu yapıyorlar.”