Bozdağ cezaevinde çocuk istismarına karşı tedbiri açıkladı: Tek kişilik odalar yaptık

Bozdağ cezaevinde çocuk istismarına karşı tedbiri açıkladı: Tek kişilik odalar yaptık

Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevlerindeki çocuk istismarına karşı tedbir olarak içeriden kilitlenebilen tek kişilik odalar yaptıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde çocuklara yönelik istismara karşı tedbir olarak içeriden kilitlenebilen tek kişilik odalar yaptıklarını söyledi.

Bakan Bozdağ, yeni açılacak çocuk kapalı ceza infaz kurumlarına ilişkin "Her çocuğa geceleri içeriden kapısını kilitleyeceği şekilde tek kişilik oda düzenlemesi yapılmıştır. Çocuklar, tek başına uyuyabilecekleri, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri odalarda kalabilecekler. Böylece çocukların birbirlerine ihmal ve istismar davranışlarında bulunma riskleri ortadan kaldırılacaktır" dedi.

Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun çocuk hükümlü ve tutuklulara ilişkin soru önergesini cevapladı. Bozdağ, Ağustos 2016 itibariyle cezaevlerinde 1664 tutuklu, 790 hükümlü çocuğun barındırıldığını bildirerek, çocukların genellikle hırsızlık suçu dolayısıyla ceza infaz kurumlarında bulunduğunu belirtti.

DHA’nın haberine göre ceza infaz sistemi içerisinde bulunan hükümlü ve tutuklu çocukların eğitim ve iyileştirme çalışmaları için gerekli altyapı ve donanıma sahip olduğunu iddia ettiği beş müstakil çocuk ceza infaz kurumunun bulunduğunu söyleyen Bozdağ, söz konusu Hatay, Tarsus, Diyarbakır, Kayseri ve Çorlu'da müstakil çocuk kapalı cezaevlerinin yakında açılacağını kaydetti.

"ÇOCUKLARA TEK KİŞİLİK, İÇERİDEN KİLİTLEYECEĞİ ODA DÜZENLEMESİ YAPILMIŞTIR"

Bozdağ cezaevlerindeki çocuk istismarına karşı ise ‘tedbir’ olarak tek kişilik odalar yapıldığını açıklayarak şunları kaydetti: "Her çocuğa geceleri içeriden kapısını kilitleyeceği şekilde tek kişilik oda düzenlemesi yapılmıştır. Bu odalar ortalama 16 metrekare olup, bu büyüklük Avrupa ülkelerindeki standardın üzerindedir. Yeni açılacak kurumlar ile çocuklar, tek başına uyuyabilecekleri, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri odalarda kalabilecekler. Böylece çocukların birbirlerine ihmal ve istismar davranışlarında bulunma riskleri ortadan kaldırılacaktır.”

DAHA FAZLA