Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde bu yıl 11-15 Ekim tarihleri arasında 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivale 70 ülkeden 330 film başvurdu. 

Festivalde verilecek Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, yönetmen Onur Ünlü, belgesel yönetmeni Johanna Huth, İtalyan yönetmen Alberto Vendemmiati, Yunan gazeteci Fotini Barka’dan oluşan Uluslararası Jüri tarafından belirlendi.

2017 BIFED Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, yönetmenliğini Julia Dahr'ın yaptığı, Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı "Thank You For The Rain/Yağmur İçin Teşekkürler" filmine verildi.

İkincilik ödülü, bir grup plastik atık geri dönüşümcüsünün mikrokozmosuna odaklanan Jiu-liang Wang’ın “Plastik Çin”' filmine verildi.

BIFED Üçüncülük ödülünü ise, Anushka Meenakshi ve Iswar Srikumar’ın yapımını birlikte gerçekleştirdiği “Yukarı, Aşağı ve Yana” kazandı.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali GAIA Öğrenci Ödülü’nün bu seneki sahibi Nika Saravanja’nın yönetmenliğini yaptığı Alacakaranlık Korosu filmi aldı.

Boğaziçi Caz Korosu da festivalin kapanış töreninde sahne aldı.

DAHA FAZLA