Boşanmak isteyen eşini öldüren sanık: ‘Psikolojim bozuk, savunma yapmayacağım’

Boşanmak isteyen eşini öldüren sanık: ‘Psikolojim bozuk, savunma yapmayacağım’

Kağıthane’de boşanmak isteyen eşini kurşunlayarak öldüren tutuklu sanık, “Psikolojik olarak ifade verecek durumda değilim” diyerek savunma yapmadı.

İstanbul Kağıthane’de boşanmak isteyen eşini kurşunlayarak öldüren tutuklu sanık Recep İnkçe, “Psikolojik olarak ifade verecek durumda değilim” diyerek yargılandığı dava da savunma yapmadı.

Recep İnkçe’nin yargılandığı davanın ikinci duruşması, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. İnkçe cezaevinden getirilirken, duruşmaya öldürdüğü eşi Nisa Ece İnkçe’nin ailesi ve avukatı da duruşmaya katıldı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına bir avukat da salonda hazır bulundu.

‘PSİKOLOJİM BOZUK, SAVUNMA VEREMEM’

Bir önceki duruşmada avukatı olmadığı için savunması alınamayan ve kimlik tespitinde tekstil işçisi olduğunu belirten tutuklu sanık Recep İnçke , “Benim psikolojik olarak şu anda ifade verecek durumum yoktur. Savunmamı daha sonra yapmak istiyorum” dedi.

Duruşmada ifade veren Nisa Ece İnçke’nin kız kardeşi Sakine Ece, ablasının sanık tarafından sürekli şiddete uğradığını söyledi. Şikayetçi Ece, “Hatta ablam bir gün beni aradı, ağlıyordu. Bunun üzerine yanına gittim. Sanık tarafından şiddet görmüştü. Kendisini alarak hastaneye götürdüm. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

SAVUNMA BİR SONRAKİ DURUŞMAYA KALDI

Mahkeme heyeti ara kararını açıklayarak, sanığın tutukluluk halinin devamına ve savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına hükmetti. Şikayetçi Sakine Ece’nin katılma taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

‘BOŞANMASINA 1 HAFTA KALA CANİCE ÖLDÜRDÜ’

Eşi tarafından öldürülen Ece’in ağabeyi Bedrettin Ece, “Kız kardeşim eşinden sürekli şiddet görüyordu. Darp raporları mevcut. Yaklaşık 1 buçuk sene dayanabildi. Daha sonra bizde kalmaya başladı. Boşanma davası açmıştı. Boşanmasına bir hafta kala bu cani Nisa’yı planlayarak öldürdü. Davacıyız, sanık en ağır şekilde cezalandırılsın” ifadelerini kullandı.

İDDİANEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın “tasarlayarak kasten öldürme” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İha’nın haberine göre cinayete ilişkin hazırlanan ATK raporunda, öldürülen kadında, biri kafasında olmak üzere vücudunda 4 adet kurşun çekirdeği bulunduğu belirtilmişti.

DAHA FAZLA