Boşanmak isteyen eşini öldürdü, 'onun suçu' dedi

Boşanmak isteyen eşini öldürdü, 'onun suçu' dedi

Boşanma davaları sürdüğü sırada eşini kurşunlayarak öldüren katil Recep İnçke mahkemede skandal bir savunma yaptı.

İstanbul Kağıthane'de boşanma davası açan eşini 4 kez kurşunlayarak öldüren katil Recep İnçke öldürdüğü eşini suçlayarak “Rahmetli bazı görevlerini yerine getirmiyordu, yemek yapmıyor, çay demlemiyordu” dedi.

İlk iki duruşmada savunma yapmayan sanık Recep İnçke bu duruşmada mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma sundu. Bugüne kadar savunma yapmayışını "Ben de bir takım insanlar gibi huzurunuzda yalan yanlış şeyler söyleyebilirdim. Ancak yaşanmış olan bu olaydan dolayı, rahmetliye kötü söz söylemeyi, olmayan bir takım kelimelerin dünya iyisi olan bir insanın arkasından söylemeyi kendime yakıştıramadım" diyerek savunmasına başlayan sanık, devamında 4 kurşunla öldürdüğü eşini suçladı. 

“KEŞKE CİNNET GEÇİRMEME SEBEP OLMASAYDI”

Sanık, kadının asli görevinin  "Yemek yapmak, çay demlemek ve evine bakmak" olduğunu savundu. İşten eve gelince bu konulardan dolayı bir takım anlaşmazlıklar yaşadığını söyledi. Olay gününü de anlatan İnçke, telefon ile görüştüğü Nisa ile 4-5 saat gezdiğini bu süre içinde herhangi bir olumsuzluğun yaşamadığını ileri sürerek, eşinin "Başka bir yere taşınalım" teklifini kabul etmeyince sinirlerine hakim olamadığı için vurduğunu söyledi. İnçke, "Keşke başka bir yere taşınalım dediğimde rahmetli, 'ben biliyorum senin korkun abimler' kelimesini hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet getirmeme sebebiyet vermemiş olsaydı" dedi.

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

DHA'nın haberine göre, iddianamede katil Recep İnçke'nin Nisa Ece İnçke'yi yakın mesafeden, televizyonun sesini yüksek açarak planlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü kaydedildi. Recep İnçke'nin "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve ve "Ruhsatsız silah taşıma"dan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talep edildi. 

 

DAHA FAZLA