Boğaziçi’nde öpüşen çiftlere karşı gerici taciz

Boğaziçi’nde öpüşen çiftlere karşı gerici taciz

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süredir el ele tutuşan ve öpüşen çiftleri 'uyaran' gericiler protesto edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süredir, birlikte gezen, sarılan, öpüşen çiftler gericiler tarafından taciz ediliyor.

Çiftlerin yanına gelen bir erkek, çiftlerden erkek olanı yanına çağırarak, "ben Allah’tan korkarım.Bayan arkadaşınızla münasebetinize dikkat ederseniz..." gibi cümlelerle tacizde bulunuyor.

Öğrenciler Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın göreve başlamasının ardından gerici tacizlerin arttığını ve örgütlü bir hal aldığını bildirdiler.

Öğrencilere yapılan gerici müdahale Boğaziçi Üniversitesi Kür LGBTİ+ Topluluğu ve Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından protesto edildi.

“YAŞASIN ÖZGÜR LAİK TÜRKİYE”

Kür LGBTİ+ Topluluğu ve Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından konuya ilişkin yapılan “Yaşasın özgür, laik Türkiye” başlıklı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Boğaziçi Üniversitesi'nde son zamanlarda kendi ahlak sistemlerini öğrencilere dayatmaya çalışan bir gerici zihniyetin taciziyle karşı karşıyayız. Kayyımın atanmasından sonra katlanarak artan bu ahlakçı, fobik zihniyet, kampüs içerisinde birlikte oturan birçok çifti "münasebetlerine dikkat etmeleri" konusunda uyarıyor,

üstelik bu uyarıyı yapan "erkekler" her seferinde partnerlerin "erkek" olanı ile muhattap oluyor.

Bunların artık münferit olaylar olmayıp, üniversitemizde örgütlü bir faaliyet olarak yürütüldüğünü görüyoruz.

Laiklik namına ne varsa saldırılan ülkemizde çocuklara tecavüz edilirken, kadın ve trans cinayetleri artarken, bütün bunların failleri AKlanırken; geceleri sokaklarımızda "ahlak bekçileri" dolaşıyor.

Dün çocuk tecavüzcülerini koruyanlar, bugün üniversitemizde gönüllü ilişki içerisinde olan insanların hayatına müdahale ediyor!

Kadınlara, LGBTİ+'lara, aşka düşman bu müdahaleleri kabul etmiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi kampüsleri biz öğrencilerin yaşam alanıdır. Yaşam alanlarımızın gerici, fobik ahlak kurallarıyla yönetilmesine izin vermeyeceğimizi; kampüslerimizde, sokaklarımızda, parklarımız da, laikliği ve özgürlüğü her şekilde savunacağımızı muhattaplarına bildiriyoruz."