Boğaziçili kadınları taciz eden şahsın tutuklanma talebi reddedildi

Boğaziçili kadınları taciz eden şahsın tutuklanma talebi reddedildi

Boğaziçi Üniversitesinde okuyan ve Rumeli Hisarüstü’nde ikamet eden kadın öğrencileri sürekli olarak taciz eden Murat Uncuoğlu'nun duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 32. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

 Kadınların tacizcinin tutuklanması talebi mahkeme tarafından reddedilirken, bir sonraki duruşma 21 Şubat'a ertelendı. Tacizci Murat Uncuoğlu duruşmaya katılmadı.         

Tacize uğrayan kadınlar mahkemede söz alarak, sanığın devamlı olarak tacizine maruz kaldıklarını belirtti ve tutuklanmasını talep etti. Mahkeme tutuklama talebini reddeti.

FKF'li kadınlar ve Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu da kadınlara destek vermek amacıyla duruşmayı izledi.
Sanığın tacizine uğrayan kadınlarda biri  "Gece vakti evime dönerken yanıma geldi  ve sözlü tacizde bulundu. Bana 'seni s.kecegim' dedi açık olan bir yere sığındım." diye konuştu.

Bir başka kadın öğrenci ise tacize uğradığı anı şöyle anlattı: "Kapşon takıyor genelde yüzü görünmüyor. Daha evvel taciz ettiği kadınları duymuştum. Gerildigimi anlayıp üzerime yürüdü ve kaldırımda bir köşeye sıkıştırdı Bana bağırdı.Beni korkuttugunu görünce kahkaha attı ve 'seni nasıl korkuttum ama' diye güldü. Resmini okul çevresinde duvarlara asarak önlem almaya çalıştık ama olmadı her defaisnda yakın temasa geçmeye calisti ve tacizlerine devam etti.                      

"ÖNLEM ALINMAZSA BİR SONRAKİ DAVA TECAVÜZ DAVASI OLACAK"
Tacize uğrayan kadınların savunmasını yapan İlerici Kadınlar Meclisi'nden Av. Yelda Koçak, sanık hakkında daha evvel de cinsel taciz davaları olduğunu ifade ederek "Geçen hafta şikayetler arttıkça okula gelip ablasıyla tehdit ediyor. Koruma kararları durdurmuyor bu adamı. Buna dair ciddi bir önlem alınması gerekiyor. Önlem alınmadıkça bir sonraki dava cinsel taciz değil tecavüz davası olacak maalesef. Her türlü tedbir kararı alınmıştır fakat bir işe yaramamıştır. Sanık için tutuklanma talep ediyoruz" diye konuştu.                    
 Sanık hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı verildi.       

Tacizci daha önce ablasıyla birlikte üniversiteye gelerek kadınları tehdit etmişti.

        
                      

DAHA FAZLA